Izvor: N1 televizija, 28.Okt.2021, 09:46

CINS: Kako firma Igora Žeželja kreira kampanje naprednjaka

Od odgovornog gradonačelnika do brižnog oca – ovako najkraće može da se opiše video "Dan sa gradonačelnikom" u kome Siniša Mali prikazuje svoj radni dan 2018. godine. Kao prvi čovek Beograda imao je sastanke jedan za drugim, farbao je klupe u parku, zdravio se sa čistačem ulica. U martu 2018, tri dana pred lokalne izbore, video se pojavio na Fejsbuk profilu "Beograd živi". Iza ovog brenda stoji Wireless Media, firma Igora Žeželja, vlasnika Adria Media Grupe. Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) otkriva čitavu mrežu sajtova i naloga na društvenim mrežama koji su u poslednje tri godine nicali širom Srbije, uglavnom pred izbore. Cilj je da se građani ubede da daju glas lokalnim vlastima i funkcionerima vladajuće Srpske napredne stranke (SNS). Ovakva promocija stranke nije prijavljena Agenciji za sprečavanje korupcije, navodi CINS.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

„Spontano“ i „pro bono“: Kako je Žeželjeva firma radila kampanje SNS

Izvor: N1 televizija, 28.Okt.2021

Centar za Istraživačko novinarstvo objavio je tekst "Prikrivene donacije: Kako firma Igora Žeželja kreira kampanje naprednjaka". CINS otkriva čitavu mrežu sajtova i naloga na društvenim mrežama, na kojima je promovisana Srpska napredna stranka, uglavnom pred izbore, a iza kojih stoji Wireless...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.