Burno u Podgorici: Smenjen Leposavić; DF najavio bojkot VIDEO

Izvor: B92, 17.Jun.2021, 21:09

Burno u Podgorici: Smenjen Leposavić; DF najavio bojkot VIDEO

Podgorica -- Ministar pravde Vladimir Leposavić smenjen je večeras nakon rasprave u Skupštini Crne Gore.

"Ja sam napravio grešku i imam pravo da je ispravim, da sam znao da će moj izbor biti doveden u ovakvu situaciju, birao bih nekog kao što je Momo Koprivica", rekao je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić o svom zahtevu za razrešenje ministra pravde Vladimira Leposavića.

Za uklanjanje Leposavića glasalo je 43 poslanika, 27 je bilo protiv, dok je 10 poslanika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo uzdržano.

Nakon takve odluke parlamenta, DF je najavio bojkot.

Poslanik DF-a Slaven Radunović pozvao je sve koji su 30. avgusta dobili glasove građana da se, kako je rekao, otarase DPS-a. Parlament je juče završio nekoliko sati na inicijativu premijera Zdravka Krivokapića.

Sednicu parlamenta obeležile su oštre reči predstavnika stranaka na vlasti i premijera Krivokapića, koji je rekao da su u Skupštini Crne Gore prisutni nemoral i političko licemerje. To je izazvalo oštru reakciju nekih poslanika iz vladajućih partija.

Ministar Leposavić rekao je da će mu od danas biti lakše da ne bude ministar i poručio da će Vlada preživeti. Predstavnici opozicionih partija, kao i Građanski pokret URA, najavili su podršku Krivokapićevoj inicijativi.

Vladajući Demokratski front (DF) i Socijalistička narodna partija (SNP) rekli su da će se tome usprotiviti.

Demokratska Crna Gora je najavila da, ukoliko ne bude dogovora unutar parlamentarne većine, ta stranka neće učestvovati u razrešenju ministra pravde sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Nakon burne sednice, premijer Krivokapić najavio je da neće podneti ostavku na tu funkciju i pozvao poslanike da pokrenu njegovu smenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.