Bračni par u Australiji objavio selfi iz prošle godine i kažnjen zbog kršenja zabrane kretanja

Izvor: NovaEnergija.net, 15.Apr.2020, 15:14

Bračni par u Australiji objavio selfi iz prošle godine i kažnjen zbog kršenja zabrane kretanja

Na osnovu fotografija koje su postavili na Fejsbuku, bračni par iz Australije dobio je visoku novčanu kaznu zbog višestrukog kršenja naredbe o zabrani kretanja. Jedini problem je što su fotografije sa prošlogodišnjeg odmora, prenosi RTS.
Australijski par bio je neprijatno iznenađen kada im je policajac pozvonio na vrata i uručio kaznu od 3.300 dolara zbog kršenja zabrane kretanja.
Džez i Geri Mot iz australijske države Viktorija postavili su početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << meseca fotografije na Fejsbuk, ali su njihovi selfiji napravljeni prošle godine u junu.
Australijske države uvele su veoma stroge kazne za kršenje zabrane kretanja, koje se kreću i do nekoliko desetina hiljada dolara i šestomesečnih zatvorskih kazni.
Policija je kasnije poništila kazne nakon kritika u javnosti.
“Ponekad će se greške desiti, ali zato postoji proces provere da bi se osiguralo da se u ovakvim slučajevima one i isprave”, saopštila je policija.
Australija je jedna od država koja se na vreme suočila sa pandemijom i rano uvela masovna testiranja i zabrane kretanja. Do sada je zabeležila oko 6.500 slučajeva zaraze, a 61 osoba je preminula.
Izvor: RTS
Foto: Pixabay
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.