Blokada vazdušne baze u SAD: Proglašena uzbuna VIDEO

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 20:34

Blokada vazdušne baze u SAD: Proglašena uzbuna VIDEO

Vazdušna baza Malmstrom u Montani stavljena je pod blokadu zbog aktivne uzbune.

Na stranici baze na Fejsbuku naloženo je osoblju da se evakuišu, izvestio je KTVH, iako više detalja nije objavljeno.

Lokalnim školama je takođe naređeno da se sklone dok traje istraga o uzbuni. Policijska uprava Grejt Folsa poslala je sledeće saopštenje: "Sve škole istočno/južno od reke su u opsadi. Incident je u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toku. Članovi zajednice mogu videti veliko prisustvo policije na krajnjem istočnom kraju grada. Odgovaramo, sa šerifom okruga Cascade/Kancelarijom mrtvozornika, na izveštaje o incidentu koji se može desiti u vazduhoplovnoj bazi Malmstrom. Sve škole Grejt Folsa istočno/južno od reke su zaštićene. Preporučujemo da sve privatne škole i ustanove dnevne nege takođe uđu u stanje evakuacije."

Guverner Montane Greg Đanforte i drugi lokalni zakonodavci oglasili su se o incidentu na mreži Iks.

Đanforte je napisao: "Bili smo u kontaktu sa generalom Hronekom u vezi sa izveštajima o aktivnoj uzbuni u vazduhoplovnoj bazi Malmstrom. Nastaviću da pratim situaciju sa generalom."

Senator iz Montane Džon Tester je napisao: "Razgovarao sam sa rukovodstvom baze o izveštajima o aktivnom strelcu u vazduhoplovnoj bazi Malmstrom i nastaviću da pažljivo pratim ovu situaciju u razvoju."

Kongresmen Montane Met Rozendejl je takođe objavio upozorenje na mreži "Iks", napisavši: "Moje osoblje i ja pažljivo pratimo razvoj aktivnog napada u vazduhoplovnoj bazi Malmstrom. Molimo se za bezbednost onih u bazi i za policiju koja brzo reaguje na ovu situaciju."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

AKTIVIRANA UZBUNA ZA NAPAD Blokirana američka vazduhoplovna baza u Montani

Izvor: Blic, 15.Feb.2024

Vazduhoplovna baza Malmstrom u Montani stavljena je pod blokadu zbog aktivirane uzbune.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.