Bivši naprednjak oslobođen optužbi za pretnje predsedniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2020, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši naprednjak oslobođen optužbi za pretnje predsedniku

Žarko Đorđević iz Niša pravosnažno je oslobođen od optužbi da je pretnjama na Fejsbuku ugrozio sigurnost predsednika (u to vreme Vlade Srbije) Aleksandra Vučića.

Ovom odlukom Apelacionog suda u Beogradu koja je danas objavljena na sajtu tog suda, potvrđena je prvostepena presuda beogradskog Višeg suda kojom je Đorđević oslobođen od optužbi jer je sud zaključio da optuženi nije izvršio krivično delo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Međutim, Apelacioni sud, iako Đorđevića pravosnažno oslobodio optužbi, u obrazloženju naveo da je to učinio jer - nema dokaza da je izvršio krivično delo za koje se tereti, a ne zato što delo za koje je optužen nije krivično delo.

Đorđević, za kojeg mediji pišu da je bivši naprednjak, bio je optužen da je 24. juna 2016. godine u Nišu ugrozio sigurnost predsednika Vlade, tako što je na svom profilu na društvenoj mreži "Facebook“, objavio post pod naslovom "Smrt izdajniku Vučiću i petokolonašima!!!“.

Nakon toga je stepen i budnost pripadnika obezbeđenja koji su angažovani na neposrednoj fizičkoj zaštiti i obezbeđenju predsednika Vlade, podignuti na najviši nivo, navedeno u predlogu optužbe, ali za koji je sud utvrdio da nije dokazana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.