Bing bolji od Facebook-a u pretrazi

Izvor: ITsvet.com, 21.Jan.2013, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bing bolji od Facebook-a u pretrazi

Nekoliko dana nakon što se Facebook Graph Search opcija pojavila u ograničenoj beta verziji, Bing engine je obezbedio ljudima pristupačniji i sveobuhvatniji način da otkriju update statuse Facebook prijatelja. Engine za pretragu sa drugim najvećim udelom, Bing je proširio svoje mogućnosti prikazivanja update-ova statusa Facebook korisnika i drugih informacija u okviru social sidebara. Microsoft nakon što je obezbedio ovu opciju tvrdi kako pet puta više vaših prijatelja se mogu pretraživati preko Bing engine-a za pretragu, iako nije sasvim jasno šta to znači. Social sidebar je oblast sa desne strane ekrana koja prikazuje materijale povezane sa društvenim mrežama.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Nema više skrivanja od pretrage

Izvor: ITsvet.com, 22.Jan.2013, 09:10

U osvit najave „graph search“ opcije Facebook je uklonio mogućnost za korisnike da onemoguće da se nalaze u rezultatima pretrage na sajtu. iz razloga što se Graph Search oslanja na sadržaje profila da bi obezbedila rezultate, ovaj potez će omogućiti sveobuhvatnije oslanjanje na pretragu, ali...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.