Bez pritvora za Ivana Đakića, određenje mere opreza

Izvor: RTS, 09.Jan.2019, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez pritvora za Ivana Đakića, određenje "mere opreza"

Županijski sud u Bjelovaru odlučio je da ne odredi pritvor Ivanu Đakiću, sinu poslanika u hrvatskom parlamentu Josipa Đakića, koji je na Fejsbuku, na dan pravoslavnog Božića, objavio užasavajuću fotografiju ustaše koji u ruci drži odrubljenu glavu Srbina. Kako je preneo portal Indeks, Đakić je pušten uz mere opreza redovnog javljanja policiji.
Sud u Bjelovaru je na ročištu odlučivao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o predlogu virovitičkog Opštinskog državnog tužilaštva za određivanje jednomesečnog pritvora Đakiću (22), zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog dela javnog podsticanja na nasilje i mržnju.

Ivan Đakić priveden je u prostorije Županijskoga suda u Bjelovaru oko 16.45, u pratnji advokata. Kako se navodi, doveden je s lisicama na rukama.
Iako je Đakić junior odmah izbrisao fotografiju sa porukom, njegov govor mržnje i podsticanje na nasilje osudili su hrvatska vlada i vladajuća HDZ, čiji je bio član iz koje je, prema nekim medijima juče po kratkom postupku izbačen, a prema nekima se navodno sam ispisao.
Otac mladića, Josip Đakić, izvinio se u ime sina i rekao da ga tako nije vaspitao.
Sve ove osude došle su nakon što je lider Samostalne demokratske stranke Srba u Hrvatskoj, Milorad Pupovac na vanrednoj konferenciji za novinare ocenio da je post Ivana Đukića jezivi govor mržnje i poziv na napad na Srbe.
Zagrebački Večernji list piše da se čeka da se u Hrvatskoj donese zakon koji bi trebalo da omogući kažnjavanje nedopuštenih ponašanja na internetu, a zaštitnica građana je ranije upozorila da četiri puta manja Estonija ima veb-policajce, a da ih Hrvatska još nema.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MALI USTAŠA PUŠTEN NA SLOBODU: Bez pritvora za Đakića, koji je čestitao Božić sa ODRUBLJENOM GLAVOM SRBINA

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2019

Županijski sud u Bjelovaru odlučio je danas da ne odredi pritvor Ivanu Ðakiću, sinu poslanika u hrvatskom parlamentu, Josipa Ðakića, koji je na Fejsbuku, na dan pravoslavnog Božića, objavio užasavajuću fotografiju ustaše koji u ruci drži odrubljenu glavu Srbina...Kako je preneo portal Index,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.