Beograđani plesali u Knez Mihailovoj

Izvor: Blic, 25.Jun.2011, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani plesali u Knez Mihailovoj

Javni čas plesa održan je danas u Knez Mihailovoj ulici, ispred Instituta "Servantes", u okviru tradicionalne manifestacije "Beogradizacija Beograda". Više od 150 Beograđana plesalo u Knez Mihailovoj

Svako ko je želeo da nauči nove plesne korake to je mogao da učini na licu mesta, uz pomoć profesionalnih beogradskih plesača.

Konkurs za razglednicu Beograda

Od danas je otvoren konkurs i za razglednicu Beograda, a svi koji imaju zanimljive fotografije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << glavnog grada mogu da je postave na fejsbuk profil "BEOGRADIZACIJA BEOGRADA bgdija".

Nakon kontakta se žirijem, najbolje i najoriginalnije fotografije biće nagrađene.

- Ovo je 11. po redu "Beogradizacija" kojom želimo da probudimo duh Beograda i podsetimo na urbane vrednosti koje ponekad zaboravimo. Tu prvenstveno mislim na lepo ophođenje, kulturno ponašanje na svakom mestu i dobar odnos prema svom gradu - rekao je Veljko Jovanović, direktor marketinga pozorišta "Dadov".

U okviru "Beogradizacije" danas su na različitim lokacijama održane još neke manifestacije.

Na letnjoj sceni "Cvetni trg", najvrednijim volonterima uručene su volonterske kartice, a za sve Beograđane organizovan je muzički program i mađioničarska predstava.

Za najstarije Beograđane danas je organizovan i obilazak glavnog grada brodom "Topčiderka".

U okviru današnjih dešavanja volonteri su se našli i na gradskim pijacama, koji su na Zelenom vencu, Kalenićevoj, Bajlonijevoj i rekonstruisanoj pijaci u Bloku 44 pomogali starijim sugrađanima u nošenju namirnica.

Besplatan muzički tramvaj saobraćao je na liniji 7, a "kulturni autobus” ispred Sava centra poveo je Beograđane u razgledanje zbirke Muzeja grada Beograda.

"Beogradizacija" se održava svake poslednje subote u mesecu, a ovo je bila 12. po redu. Organizuju je grad Beograd uz podršku NIS-a i u izvršnoj produkciji pozorišta "Dadov".

Povezane vesti: Besplatna vožnja muzičkim tramvajem u subotu Treća Beogradizacija Kultura svuda oko nas

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.