Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Mar.2015, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Trista građana protestovalo u Studentskom parku

Protest protiv seče drveća pod nazivom "Sprečimo ubijanje Studentskog parka" počeo je u nedelju u podne u tom parku u centru Beograda. Mediji javljaju da se u Studentskom parku okupilo oko 300 ljudi, koji su se, kako navode, organizovali preko društvene mreže Fejsbuk.

Seča drveća u Akademskom parku, kako mu je zvaničan naziv, počela je pre nekoliko dana, a gradski menadžer Goran Vesić je rekao da je drveće je trulo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i da seča nema veze sa planom o garaži.

Osim protesta, u toku je i potpisivanje onlajn peticije kojom se zahteva “vraćanje Studentskog parka Beogradu, ukidanje zabrane okupljanja u Studentskom parku nakon 12 časova i prestanak seče drveća, koje je zaštićeno od države". Peticiju je do sada potpisalo nekoliko stotina građana.

S druge strane nadležni tvrde da su stabla u Studentskom parku doživela duboku starost, pa je došlo vreme da se zamene. Marija Trikić, pomoćnica direktora Zavoda za zaštitu prirode Srbije, izjavila je da se zamena  vrši postepeno i da je to samo jedna od faza rekonstrukcije parka koja je započeta pre nekoliko godina.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest u Studentskom parku: Groblje stabala zbog podzemne garaže

Izvor: Vesti-online.com, 22.Mar.2015

Protest protiv seče drveća pod nazivom "Sprečimo ubijanje Studentskog parka" počeo je u podne ovom parku u centru Beograda.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.