Izvor: Luftika.rs, 20.Jan.2021, 17:25

Beograd: Prebijeni jer se bunili protiv divlje gradnje (VIDEO)

Inicijativa “Ne davimo Beograd” zatražila je od policije i nadležnih inspekcija da zaštite porodicu Ljuba, koja se zbog ukazivanja na ugrožavanje javne površine u Rakovici i nelegalnu seču stabla, kako tvrde iz te porodice, našla na udaru investitora.
Porodica Ljuba je, kako se vidi na snimku objavljen u Fejsbuk grupi “Bitka za Koštunjak”, u noći između utorka i srede primetila grupu ljudi koja pokušava da iseče >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << veliko drvo na javnoj površini u ulici Marička, u Rakovici.
Noćas je fizički napadnuta Ljiljina i Davidova porodica ! „ … mi smo obezbeđenje … doći će ti interventna da ti sve polupa …“ Kako izgleda kada „investitori“ zavladaju Rakovicom …
Noćas je fizički napadnuta Ljiljina i Davidova porodica !
Posted by Bitka za Kosutnjak on Tuesday, January 19, 2021

Pozvali su policiju, kako prenosi “Ne davimo Beograd”, i pokušali da ih u tome spreče i da seču snime, ali su im oteli telefone, pretili im i fizički nasrtali na njih.
“Policija je izašla na lice mesta, a očekujemo da dalje delovanje nadležnih službi zaštiti i gradjane koji ukazuju na probleme i ugroženo stablo i zelene površine i tako pošalje jasnu poruku da niko nije iznad zakona”, dodaje se u saopštenju.
Inicijativa je nakon tog događaja upitala da li u Srbiji važe zakoni ili oni prestaju kada se pojavi finansijski interes investitora, “pa je onda dozvoljeno i graditi bez dozvole i uništavati zelene površine, a očigledno i pretiti, zastrašivati i fizički nasrtati na ljude koji se sa otimačinom ne slažu i neće da ćute”.
“Beograd je postao poprište svakodnevne otimačine javnih i prirodnih dobara koje podobni investitori, uz saučešništvo vlasti, privode svom partikularnom interesu, ostvarivanju profita”, poručuje “Ne davimo Beograd”, a prenosi Nova.
Ivan Damnjanović, policajac zadužen za vređanje građana na internetu

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.