Belgija: Osuđena zbog lažnog profila

Izvor: S media, 21.Sep.2011, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija: Osuđena zbog lažnog profila

Sud osudio ženu na sedam meseci zatvora. Ogorčena na bivšeg gazdu, osuđena žena otvorila profil sa njegovim imenom kako bi ga kompromitovala.

Belgijski sud osudio je danas jednu 38-godišnju ženu na sedam meseci zatvora uslovno zbog toga što je na Fejsbuku otvorila lažni profil na ime njenog bivšeg gazde da bi ga kompromitovala, prenosi agencija Belga.

Ona je 2010. na ovoj popularnoj društvenoj mreži napravila lažni profil na ime svog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bivšeg direktora, a zatim je okačila više lažnih poruka koje su ukazivale da njen bivši poslodavac, čovek star 36 godina, ima vanbračne veze.

Profesorka na fejsbuku širila mržnju!

Znate li koji je najaktivniji Fejsbuk profil?

Fejsbuk prijatelji idealni za izbegavanje

Tužilaštvo je tražilo uslovnu kaznu zatvora od šest meseci dok je sudija odredio strožu kaznu od sedam meseci zatvora i novčanu kaznu od 550 evra.

Njen suprug, koji je takodje bio sudski gonjen zbog toga što joj je pomogao, oslobodjen je optužbi.

Autor lažnog profila na Fejsbuku pronadjen je preko IP adrese računara bračnog para, na osnovu koje je pretražen njihov stan.

Belgijska agencija prenosi da je ovo prva presuda u Belgiji za stvaranje lažnog profila na Fejsbuku.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.