Bela kuća i društvene mreže se udružuju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2021, 15:38

Bela kuća i društvene mreže se udružuju!

Kabinet predsednika SAD Džoa Bajdena uspostavio je saradnju sa kompanijama Facebook, Twitter i Alphabet, kako bi zajedničkim snagama pokušali da onemoguće objavljivanje dezinformacija u vezi sa koronavirusom na društvenim mrežama, kao i njihovo širenje.

Dezinformacije u vezi sa vakcinama protiv kovida 19 mogle bi da budu ozbiljna prepreka u borbi protiv pandemije, rekao je neimenovani izvor za agenciju Reuters, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pa je ova saradnja zbog toga i napravljena.

Smatra se kako društvene mreže svojim politikama najviše utiču na širenje ili suzbijanje određenih vesti i (dez)informacija, a američka vlast želi da spreči događaje poput proteta protiv vakcinacije kod Dodžer stadiona u Los Anđelesu.

Ovaj protest bio je organizovan upravo putem Facebook platforme, a demonstranti su bili onemogućili pristup stadionu na kom se vršila masovna vakcinacija stanovništva.

Izveštaj Centra za suzbijanje mržnje na internetu za 2020. godinu navodi kako su profili poznatih antivaksera na društvenim mrežama dobili čak 7,8 miliona novih pratilaca u odnosu na 2019.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.