Beban RTS-u: Grob će mi platiti od repriza

Izvor: Mondo, 22.Feb.2018, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beban RTS-u: Grob će mi platiti od repriza

Mladi muzičar za MONDO kaže da "svaki posao pošteno treba da se plati, ako je pošteno urađen". U statusu na Facebooku negativno prokomentarisao "Nemanjiće".

Vukašin Marković muzičar i frontmen grupe Iriefm, poznat po ulozi Bebana u "Porodičnom blagu", godinama unazad pokušava da dobije spor koji vodi protiv Javnog servisa Srbije, jer se smatra oštećenim zbog silog repriziranja te serije, kao i zbog korišćenja njegovog lika i dela.

Status koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Vukašin objavio na svom Facebooku digao je mnogo prašine, ali i postavio pitanje: Da li glumci dobijaju naknade zbog repriziranja serija na RTS-u?  Setite se samo koliko puta ste šaltajući kanale naišli na neke epizode serija "Srećni ljudi", "Porodično blago" ili "Bolji život"...

"RTS je odlučio da sve nas, (u mom slucaju "glumce"), ČASTI od 2010. godine za sve reprize serija koje su reprizirali. To je baš čudno, s obzirom da imam ugovor koji mi omogućava naplatu tantijema od repriziranja serije (znači, doživotno. Grob će mi platiti od repriza, biće to jedna raskošna sahrana). Ovo će biti šesti put da ću sa uživanjem tužiti RTS i dobiti. Zanimljivo je kako, oni tako sednu i odluče da obresprave ugovor, samo sa svoje strane. S druge strane, dobro znam da nas sve izbezumljuju reprize, ali verujem, slozićete se, bolje Porodično blago 17. put, nego glorifikacija čistog amaterizma, u vulgarno velikoj meri, zvana Nemanjići".

NEMANJIĆI: Počele intrige!"Nemanjići": Sve kritike su opravdane!NEMANJIĆI: Naši i vaši utisci o premijeri (VIDEO)

Kontaktirali smo Markovića povodom ovog statusa i on nam je odgovorio da stoji iza svake svoje reči.

"Posao bi trebalo pošteno da se plati, kao i večito iskorišćavanje lika i dela. I u najmanju ruku, ugovor podrazumeva sve sporazumne strane. Samim tim, obe strane utiču na izmene, nikako samo jedna", rekao je Vukašin za MONDO i dodao da će nastaviti da ganja RTS dok ne dobije ono što mu pripada.

PODSETITE SE VUKAŠINOVIH INTERVJUA ZA MONDO



Izvor: MONDO



Izvor: MONDO
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.