Barila: Hrvatima lošija testenina, jer tako vole

Izvor: Mondo, 18.Dec.2018, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barila: Hrvatima lošija testenina, jer tako vole

Kompanija Barila objavila je na svojoj Facebook strani da je testenina u Hrvatskoj lošija nego u Italiji jer su istraživanja pokazala da Hrvati, za razliku od Italijana, ne vole tvrdu testeninu.

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Jedna korisnica testenine koju proizvodi Barila želela je da zna zbog čega je kvalitet testenine lošiji u Hrvatskoj nego u Italiji, te su joj iz Barile odgovorili kako razlike u kvalitetu nema.

Ali, dodali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su da italijanski potrošači više vole "tvrdu testeninu", preneo je Index.hr.

U EU priznali: Meso i prašak nisu isti za sve

"Pre svega, hvala vam na interesovanju za naše proizvode, razlike u kvalitetu nema. U Italiji Barila testenina jednim delom i na nekoliko oblika sastoji se takođe od durum pšenice ali sa većim udelom proteina. Većim udelom proteina testenina nakon kuvanja ostaje tvrda i na taj način zadovoljavamo potrebe italijanskih potrošača koji preferiraju tvrdu testeninu", napisali su iz kompanije u odgovoru.

To nije prvi put da proizvođač hrane priznaje razliku u kvalitetu na različitim tržištima.

Bolji ljudi?Nutela za Austriju bolja od "mađarske"

Istraživanje, sprovedeno u saradnji s Hrvatskom agencijom za hranu, pokazalo je da HIPP-ov proizvod, dečja hrana "Bio pirinač i šargarepa s ćuretinom", uz razlike u boji, ukusu i aromi, na nemačkom tržištu sadrži veći udeo povrća, a manje pirinča, dok na hrvatskom tržištu, od povrća sadrži samo šargarepu i veći udeo pirinč, a ima manje i omega 3 masnih kiselina.

"HIPP" je tvrdio da različiti recepti proizvoda zavise od zemlje u kojoj se proizvod konzumira i od navika potrošača, navodi Index.hr.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Poznata kompanija priznala: Hrvatima prodajemo LOŠIJU TESTENINU jer oni tako vole

Izvor: Blic, 18.Dec.2018

Kompanija "Barila" objavila je na svojoj Fejsbuk strani da je testenina u Hrvatskoj lošija nego u Italiji jer su istraživanja pokazala da Hrvati, za razliku od Italijana, ne vole tvrdu testeninu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.