Baka i deka sa Fejsbuka

Izvor: Domino Magazin, 01.Jun.2015, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baka i deka sa Fejsbuka

Vip im pomaže da skapiraju taj internet

Koliko puta ste se našli u situaciji da pokušavate starijoj osobi da objasnite kako da pošalje mejl, gugluje radno vreme obližnje apoteke ili date odgovor na pitanje zašto sa nekim pričate gledajući u kompjuter, a ne telefonom, kao sav normalan svet? Sledeći put kada vas savlada nedostatak strpljenja, setite se da veliki broj naših najstarijih sugrađana nikada nije držao kompjuterski miš u ruci i da je Internet za njih stran univerzum, >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << što često prouzrokuje stvaranje straha i nepoverenja u nove tehnologije.

Ipak, jedan broj odlučnih starijih građana otkrio je čari drugačijeg sveta, složivši se da je mnogo jednostavnije nego što izgleda. Ovaj svet, iz njihove perspektive, daje odgovore na sva životna pitanja, a pokreće se samo uz pomoć „tri puta duplo ve“. Tamo se nalaze pesme Pola Enke i snežne ulice Osla, idealne za laganu šetnju, i to iz udobne fotelje. Kako kažu, samoća je zamka u koju se lako upada, pa je pravi izazov boriti se sa njom svaki dan.

Njihova iskustva sa besplatnih „Vip digitalnih radionica za starije“, koje drugu godinu zaredom sprovode Organizacija za međugeneracijsku saradnju 35+ i Pokret trećeg doba Srbije u saradnji sa kompanijom Vip, možete pogledati ovde:


Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.