BAKA (89) IZ SUBOTICE NA METI OPAKOG PREVARANTA SA FEJSBUKA: Porodica je u poslednjem trenutku uspela da je spase, a razotkrila ga je samo Vojvodina

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2023, 22:10

BAKA (89) IZ SUBOTICE NA METI OPAKOG PREVARANTA SA FEJSBUKA: Porodica je u poslednjem trenutku uspela da je spase, a razotkrila ga je samo Vojvodina

Porodica je uspela da spase baku, ali nisu mogli da joj objasne kako tačno funkcionišu stvari na Fejsbuku.

Jedna baka (89) iz Subotice upala je u pravu "romantičnu prevaru"!

Ipak, porodica je u poslednjem trenutku uspela da baku spasi od prevaranta koji se predstavljao kao Majkl Karlson, doktor iz Mađarske, kog je upoznala na društvenoj mreži Fejsbuk.

- Sve je počelo pre par dana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kada se mojoj prabaki javio čovek koji se predstavio kao doktor iz Mađarske koji bi trebalo da se penzioniše, kada se vrati iz Izraela, jer mora da ode tamo kao ispomoć zbog rata, a koji joj piše da se oseća tužno i usamljeno jer mu je žena preminula  - počela je svoju ispovest za medije praunuka ove bake.

Njena prabaka se u zadnje vreme stalno hvalila čovekom o kom niko ništa nije znao, sve dok im nije pokazala njihovu prepisku sa Fejsbuka, a onda je usledio pravi šok.

- Kako si genijalna žena i jako osetljiva, nisam saznao još nikakve informacije o tebi, a samo bih želeo da gradim prijateljstvo sa tobom - glasila je jedna od mnogobrojnih poruka.

Kada je porodica pročitala celokupnu prepisku bilo im je jasno da je reč o prevarantu, a posebno ga je razotkrila jedna stvar.

- Dok smo čitali poruke videli smo da ne zna mađarski, već da koristi gugl prevodilac, ništa nije bilo smisleno napisano - objašnjava sagovornica.

Žrtva ovog šarmantnog doktora, ostala je udovica sa 50 godina, a njena porodica trudila se da nikada ne bude sama i uvek su bili tu za nju.

- Mama i baka su odmah primetile da nešto nije u redu, shvatili su da je moja prabaka mamac, pogotovo zato što je stalno pokušavao da izazove sažaljenje kod nje - kaže praunuka.

"Romantični" prevarant je smislio gotovo savršeni zločin. Njegova tužna životna priča svakom bi naterala suze na oči, a cilj mu je bio da se dočepa ove starije gospođe.

- Rođen sam u SAD i tamo odrastao. Međutim, moji roditelji su imali mađarsko državljanstvo. Izgubio sam ih oboje i morao sam da odrastam u domu, oni su me iškolovali. O mađarskoj istoriji ne znam ništa, možda bi mogla ti da me naučiš? - pisao je Majkl.

Ipak, jedna stvar mu je promakla, a kako porodica navodi slatko su se ismejali kad su shvatili da on nije svestan da Vojvodina nije u Mađarskoj. 

- Mislio je zbog toga što baka zna mađarski da ona živi tamo, nije znao da je Vojvodina u Srbiji, to ga je malo razočaralo - priča unuka koja dodaje da je doktor postajao sve agresivniji kada su pokušali da ga odvoje od Subotičanke.

- Mi smo ga odmah blokirale, međutim on je napravio nov profil, identičan onom koji je imao ranije, a prabaki nismo mogli da objasnimo da je to moguće, ne razume se u tehnologiju.

Srećom, porodica se na vreme uključila, pa ovaj čovek nije uspeo da iznudi novac od ove sirote žene. Ipak, odlučili su da malo dublje istraže i saznaju ko se krije iza ovog profila, pošto Majkl nije odustajao.

- Skinuli smo slike sa njegovog profila i potražili po internetu. Bilo nam je odmah sumnjivo kako tako mladolik čovek ide u penziju. Uspele smo da ga razotkrijemo i nađemo pravog doktora koji radi u Jemenu, odmah sam ga kontaktirala i prijavila lažni profil - ističe sagovornica.

Subotičanka (89) je uspela da se izvuče od svog "udvarača", a porodica je podelila priču kako bi upozorila i ostale dame na ovog "romantičnog" prevaranta i apelovala da se pronađe način da se ljudi zaštite od ovakvih profila na društvenim mrežama.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.