Austrijska vojska otpustila bosanskog imama zbog kontakta sa ratnim zločincima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2020, 10:58

Austrijska vojska otpustila bosanskog imama zbog kontakta sa ratnim zločincima

Ministarstvo odbrane Austrije otpustilo je vojnog imama poreklom iz Bosne i Hercegovine Abdulmedžida Sijamhodžića, zbog optužbi da je simpatizer bivšeg džihadističkog pokreta u Bosni.

Sijamhodžić je od 2015. godine vojni imam u austrijskoj vojsci i sada je optužen da je javno širio simpatije prema bivšem džihadističkom pokretu, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

"Saradnja s njim je smesta prekinuta", poručila je ministarka odbrane Klaudija Taner. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Povod za otkaz je postavljanje slika na fejsbuku sa jednim bivšim generalom nekadašnje JNA, koji važi za ratnog zločinca, kao i zbog "lajkovanja" džihadista.

"Dala sam u nalog sveobuhvatnu proveru. Ako se učvrste optužbe uslediće dalje mere", najavila je ministarka dodajući da nema razumevanje za takvo ponašanje i da tako nešto neće trpeti.

Takođe je naglasila da političkom islamu nema mesta u austrijskoj vojsci.

"Pozivam islamsku versku zajednicu da, u duhu buduće dobre saradnje povuče i zameni imama Sijamhodžića", naglasila je ona.

Prethodno je član Slobodarske partije Austrije (FPO) nadležan za vojna pitanja Rajnhard Beš objavio saopštenje u kojem je ukazao na kontakte sa ratnim zločincima imama bosanskog porekla.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.