Aplikacija koja vas prisluškuje i kad ne koristite telefon

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jan.2017, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aplikacija koja vas prisluškuje i kad ne koristite telefon

Jedna od najpopularnijih aplikacija na svetu, Facebook Mešenger ugrožava vašu privatnost i onda kada ne koristite telefon, a što je najgore vi ste sami krivi za to jer ste dali pristanak verovatno u neznanju.

Facebook Mešenger, koji ima više od milijardu korisnika, može vas prisluškivati i na druge načine ugrožavati privatnost iako u tom trenutku ne koristite telefon.

U uslovima za korišćenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na koje ste pristali kada ste se odlučili za instaliranje ove aplikacije, jasno stoji da Mešenger može koristiti mikrofon telefona za snimanje i kameru za fotografisanje.

To nije sve. Mešenger kontroliše vašu istoriju poziva, listu kontakata, a ima mogućnost da direktno poziva brojeve bez vašeg znanja jer ste na to pristali.

Stručnjaci zbog svih ovih stvari Facebook Mešenger smatraju za aplikaciju koja najviše ugrožava privatnost korisnika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.