Anketa JV: Podrška bojkotu izbora zbog medijskog mraka

Izvor: JužneVesti.com, 02.Jun.2019, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anketa JV: Podrška bojkotu izbora zbog medijskog mraka

Deo niške opozicije u debati “60 minuta” najavio je bojkot izbora, vanrednih i redovnih, ukoliko se mediji ne oslobode i oni ne dobiju mogućnost da predstave svoje planove. Čitaoci Južnih vesti u anketama na Fejsbuku i Tviteru većinom su podržali ovakvu odluku.

Na društvenoj mreži Fejsbuk, u anketi koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << trajala 24 sata, glasala su 402 čitaoca.

66% njih je reklo da je odluka opozicije da bojkotuje izbore zbog medijskog mraka dobra, dok je 34% bilo protiv.

Stav da izbore treba bojkotovati je još jači kod onih koji su se izjasnili na Tviteru. Na ovoj društvenoj mreži glasalo je 262 ljudi. 82% je reklo “da”, 13% “ne”, dok 5% njih nije imalo stav.

Ukoliko vladajuća većina ne donese odluku o vanrednim izborima, Nišlije će ponovo na birališta u proleće 2020. godine, kada bi trebalo da budu raspisani redovni lokalni izbori.

Da li je odluka opozicije da bojkotuje izbore zbog medijskog mraka dobra?https://t.co/XQlxWYXNZ9

Podsetimo, niška opozicija već bojkotuje rad lokalnog parlamenta, a u pomenutoj emisiji su naglasili da će bojkotovati i izbore ukoliko se mediji ne oslobode.

Zbog zatvorenosti medija i brojnih drugih problema opozicija je prethodnih meseci protestovala i u Nišu, a trenutno subotom održavaju “zone slobode” na kojima razgovaraju sa građanima.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.