Ana je devojka koja lajkuje svaki svoj post na Facebooku: Nekima je čudno, drugi joj se smeju, a ona nam otkriva zašto to radi

Izvor: Telegraf.rs, 01.Jun.2017, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana je devojka koja lajkuje svaki svoj post na Facebooku: Nekima je čudno, drugi joj se smeju, a ona nam otkriva zašto to radi

Sigurno ste primetili da određeni korisnici Facebooka lajkuju postove koji sami objave. Iako možda zvuči bezveze, razlozi za tako nešto postoje, a njih nam je otkrila Ana S. iz Beograda.

- Kada podelim nešto na Facebooku ja to obavezno i lajkujem. Ako mi se nešto sviđa, mislim da nije dovoljno samo to da podelim, već moram i da ga lajkujem da bih ljudima >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << stavila do znanja da mi se nešto sviđa. Uvek to radim, bez izuzetka. Ne baš od kada sam otvorila Fejs, već malo posle toga - otkrila nam je Ana (23).

Podsetimo, istraživanja su pokazala da su mnogi korisnici društvenih mreža postali zavisni od lajka, a ovu zavisnost moguće je uporediti sa kockom.

Googleov dizajner i etičar,Tristan Haris, zavisnost od lajka i lajkovanja je objasnio na primeru slot aparata. Povlačite polugu kako biste osvojili nagradu, a nešto slično činite svaki put kada osvežavate svoju stranicu kako biste videli da li je iko lajkovao nešto što ste objavili ili da vidite da li se pojavio neki novi sadržaj.

- Nastaviću to da radim zato što želim da ljudi shvate da ne šerujem bilo šta, već želim da moji postovi prenesu poruku - dodaje Ana.

Ana je izuzetak od ovog pravila jer je istakla da joj je važnije da pošalje pravu poruku koja će stići do pravih ljudi, više nego povratna reakcija celokupne javnosti na društvenim mrežama. Znak odobravanja ne znači joj kao znak da je poruka primljena.

Šta vi mislite o lajkovanju svojih i tuđih postova? Ostavite nam odgovore u svojim komentarima.

 Više o fenomenu lajka možete saznati na ovom linku.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.