Amerika uvodi sankcije Rusiji

Izvor: B92, 02.Mar.2021, 16:12

Amerika uvodi sankcije Rusiji

SAD uvode sankcije protiv sedam činovnika ruske vlade zbog situacije sa Aleksejem Navaljnim, saopštio je predstavnik američke administracije.

Informacija je saopštena tokom specijalnog telefonskog sastanka.

Kako se navodi, administracija predsednika Džozefa Bajdena želi da odnosi između Rusije i SAD budu stabilni i predvidljivi, ali neće tražiti njihovo „resetovanje“.

Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena usvojila je sankcije protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ruskih zvaničnika i kompanija, pošto je zaključila da je Rusija pokušala da ubije ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog nervnim agensom, izjavili su neimenovani zvaničnici iz Bajdenove adminitracije.

Zvaničnici su, razgovarajući sa novinarima putem konferencijskog poziva, rekli da je taj potez preduzet u koordinaciji sa Evropskom unijom, preneo je Rojters.

Ponovili su i poziv predsednika SAD Džoa Bajdena da Rusija pusti Navaljnog iz zatvora.

Ranije danas je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao da će Moskva sigurno odgovoriti na sankcije koje bi mogle SAD da uvede Rusiji zbog situacije sa osuđenim opozicionarom Aleksejem Navaljnim.

"Odgovorićemo im bez greške. Jedno od osnovnih pravila diplomatije je reciprocitet. Nema poente da komentarišem takav korak. Ponovili smo nekoliko puta šta mislimo o nelegitimnim jednostranim sankcijama koje američke kolege planiraju da koriste, bez osnova. To se dešava praktično uvek, a onda Evropska unija prati poteze SAD", izjavio je Lavrov, a preneo TAS.

Lavrov dodaje da SAD nemaju ništa da kažu o tvrdnjama o navodnom trovanju Navaljnog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Himki otpustio Bertansa

Izvor: B92, 02.Mar.2021

Letonski košarkaš Dairis Bertans više nije igrač Himkija.

Nastavak na B92...

SAD danas po drugi put uvele dodatne sankcije Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 02.Mar.2021

Sjedinjene Države uvele su nove sankcije protiv Rusije zbog situacije sa Aleksejem Navaljnim. Sankcije su, kako je navedeno u Stejt departmentu, izrečene zbog „upotrebe hemijskog oružja od strane Ruske Federacije“. Vašington će prestati da pruža Rusiji bilo koju pomoć osim hitne humanitarne...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.