Ambasador Srbije u Crnoj Gori: Osetljivi smo na ustaštvo

Izvor: RTS, 12.Maj.2020, 17:49

Ambasador Srbije u Crnoj Gori: Osetljivi smo na ustaštvo

Ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović izjavio je, nakon razgovora u Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore, da poštuje tu državu, ali je istakao da je srpski narod posebno osetljiv na ustaštvo i one koji bi danas da rehabilituju ustaše.
Vladimir Božović je pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova na razgovor, pošto je na svom Fejsbuk profilu komentarisao emitovanje pesme hrvatskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << proustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona na Javnom servisu Radio-televiziji Crne Gore.
Pesma Tompsona, koji je poznat po veličanju ustaštva u svojim pesmama i na koncertima, puštena je u Jutarnjem programu RTCG na Dan pobede nad fašizmom, 9. maja.
Božović je tim povodom napisao da smatra da je potrebno utvrditi pojedinačnu odgovornost i počinioca adekvatno sankcionisati.
Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović izjavio je ranije danas da "strani ambasadori nisu pozvani da se mešaju u to ko će u Crnoj Gori za šta da odgovara", preneo je podgorički portal CdM.
"Mislim da strani ambasadori nisu pozvani da se mešaju u to ko će u Crnoj Gori za šta da odgovara", saopštio je Darmanović na konferenciji za novinare.
Ovo je drugi put da je Božović pozivan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova.
Prvi put je to bilo u januaru, a nakon pokušaja paljenja zastave Crne Gore u Beogradu, pošto je parlament usvojio sporni Zakon o slobodi veroispovesti.
Inače, zbog emitovanja Tompsonove pesme na Dan pobede troje zaposlenih u RTCG i zaduženih za Jutarnji program tog medija kažnjeni su po 20 odsto od zarada tokom dva meseca.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Božović: Poštujem Crnu Goru, ali smo osetljivi na ustaštvo

Izvor: Danas, 12.Maj.2020

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović izjavio je danas, povodom razgovora u Ministarstvu vanjskih poslova u Podgorici, da poštuje državu Crnu Goru ali da je srpski narod posebno osetljiv na ustaštvo.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.