Alžir blokirao internet tokom prijemnih ispita

Izvor: NovaEnergija.net, 25.Jun.2018, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alžir blokirao internet tokom prijemnih ispita

Pored toga što zaustavlja internet, Alžir tokom trajanja prijemnih ispita blokira i Facebook.
Naime, izgleda da ova država ozbiljno shvata problem varanja na ispitima, pa blokira internet na mobilnim, te desktop uređajima, a na sat vremena od kad počne svaki ispit. Zvaničnici se nadaju da će na ovaj način sprečiti curenje informacija o prijemnim ispitima, te varanje, a privremena gašenja interneta trajaće do 25. juna, kada se završava sezona prijemnih ispita.
Tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << se da su ove mere, iako neki smatraju da su preoštre, neophodne, a zbog nepravilnost do kojih je dolazilo prethodnih godina. Tako su se 2016. godine pitanja sa ispita pojavila online pre i tokom trajanja prijemnog, pa je od tada tokom trajanja ispita zabranjeno unošenje bilo kakvih uređaja koji podržava internet, a tu su i metal detektori koji osiguravaju da niko ne može da prokrijumčari moderne alatke za varanje.
Alžir možda uvodi novine u borbu protiv varanja na ispitima, ali svakako nije prva država na tom polju, budući da je Kina u ovoj borbi počela da koristi dronove još 2015. godine.
Izvor: Engadget, PCPress
Foto: Pixabay
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na NovaEnergija.net...






Povezane vesti

Alžir i Irak blokirali pristup internetu zbog prevara na ispitima

Izvor: Informacija.rs, 26.Jun.2018, 11:35

Vlade Alžira i Iraka primenile su "ekstremnu meru" privremene blokade interneta u ove dve zemlje kako bi sprečile učenike srednjih škola da varaju na završnim ispitima. Ministarka obrazovanja Alžira Nuria Benghabrit izjavila je alžirskom nacionalnom radiju da će za vreme ispita, svakog jutra,...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.