Ako želite posao u Fejsbuku, moraćete da odgovorite na ovo pitanje

Izvor: Vesti-online.com, 25.Feb.2016, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako želite posao u Fejsbuku, moraćete da odgovorite na ovo pitanje

Jedno od najpoželjnijih mesta za zapošljavanje u SAD-u je Fejsbuk, sudeći prema nedavnom istraživanju. S obzirom na to, nije ni čudo što mnogi žele da saznaju sa kakvim će se pitanjima susresti na razgovoru za posao. Evo jednog od njih...

Miranda Kalinovski na čelu je Fejsbukovog odeljenja za zapošljavanje i otkrila je da je proces testiranja prilično rigorozan, a dala je i primer pitanja na koja kandidati >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << moraju da budu spremni.

"Na svojem najboljem danu na poslu - danu kada dođete kući i pomislite kako imate najbolji posao na svetu - šta ste radili taj dan?"

Ovo pitanje trebalo bi da ispitivačima pruži uvid u to šta je prava kandidatova strast i odgovara li ona Fejasbuku. Kalinovski otkriva i da poželjan odgovor mora biti "iskren izraz kandidatovog ponosa i svrhe".

Ako odlučite da se prijavite za posao u Fejsbuku, sada barem imate naznaku odgovora jednog pitanja - ni ostala sigurno nisu ništa lakša.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.