Ako nešto ne učine nadležni, učinićemo mi

Izvor: B92, 08.Jan.2019, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako nešto ne učine nadležni, učinićemo mi"

Zagreb -- Lider SDSS Milorad Pupovac najoštrije osudio postupak Ivana Đakića, koji je na Fejsbuku objavio fotografiju ustaše koji drži odrubljenu glavu srpskog vojnika.

Tim povodom Pupovac je poručio da, ako nadležni u Hvatskoj nešto ne preduzmu povodom ovog događaja, krivičnu prijavu će podneti srpska zajednica.

Pupovac je podsetio da je kazna za ovakvo delo tri godine zatvora, ali je istakao i da zbog dosadašnje prakse, nije siguran da će pravosudni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organi reagovati i ovo adekvatno kazniti.

Mlađi Đakić, inače sin HDZ-ovog poslanika Josipa Đakića, ispod fotografije na statusu na Fejsbuku napisao je: "Svim 'prijateljima' srbićima sretan Božić", koju je kasnije obrisao.

Pupovac je na vanrednojj konferenciji za novinare ovim povodom rekao da SDSS traži da ova poruka Ivana Đakića bude ozbiljno shvaćena. "Hrvatskoj danas ne preti ni Jugoslavija ni komunizam već proustaški revizionizam i tražim jasnu osudu toga", rekao je Pupovac.

Mi očekujemo da nadležne institucije sudske vlasti u ovom i svakom drugom slučaju deluju u skladu sa zakonom.

"Očekujemo od najviših institucija vlasti i moralnih integriteta da uvide ono što mi uvidjamo a to je da je to razarajuća pojava za našu zemlju i naše društvo. I ovo shvatite kao način naše borbe da se to promeni, uključujući nas same", rekao je Pupovac, čija stranka, inače, podržava vladajuću koaliciju u Hrvatskoj.

Upitan šta očekuje od premijera Andreja Plenkovića, Pupovac je rekao da aktuelna vlada i premijer Plenković imaju njegovu i podršku njegove stranke. Međutim, dodao je da Plenković, kako je rekao, ne može imati podršku pod bilo kojim uslovima i od bilo koga.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Posle zastrašujuće poruke Srbima mladi "hadezeovac" se iščlanio iz stranke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2019

Sin poslanika u Hrvatskom saboru Josipa Đakića, Ivan Đakić, priveden je na ispitivanje, pošto je juče objavio fotografiju ustaše kako drži odrubljenu glavu srpskog vojnika, uz komentar "Svim prijateljima srbićima sretan božić". Ivan Đakić se jutros iščlanio iz HDZ-a. Njegov otac, takođe...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.