Akcije Fejsbuka na novom minimumu

Izvor: Blic, 29.Maj.2012, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcije "Fejsbuka" na novom minimumu

Akcije američke društvene mreže "Fejsbuk" pale su danas na novi minimum od nešto iznad 30 dolara, čime je nastavljeno njihovo kretanje naniže nakon kontroverznog i haotičnog debija na berzi 18. maja.

Akcije najveće društvene mreže na svetu pale su danas za 5,6 odsto na 30,12 dolara, a u jednom trenutku su se spustile i na rekrodnih 30,03 dolara, prenosi Rojters.

Izlazak "Fejsbuka" na američku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << berzu "Nasdak" pre 11 dana kasnio je pola sata zbog tehničkog problema, a veliki broj naloga klijenata bio je u zakašnjenju, što je nekim investitorima nanelo veće gubitke, dok je vrednost akcija padala.

Tako je, umesto da predstavlja kulminaciju osmogodišnjeg rasta kulturološkog i internet fenomena, izlazak "Fejsa" na berzu obeležen kontroverzama i navodima da su akcije u startu bile precenjene.

Akcije američke društvene mreže pale su dosad za 20 odsto u odnosu na početnu cenu od 38 dolara.

Povezane vesti: Nastavljen pad akcija “Fejsa” Beogradski informatičari kupuju akcije Fejsbuka Akcije Fejsbuka kupuju i u Srbiji Bono Voks najbogatiji muzičar na svetu Akcije Fejsbuka počele rastom, potom pale na početnu cenu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.