Airtime - revolucionaran ili promašaj?

Izvor: B92, 12.Jun.2012, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Airtime - revolucionaran ili promašaj?

Airtime je novi sajt koji korisnici omogućava video chat sa nepoznatim ljudima, a lansiran je prošle nedelje, piše BBC.

Lansiranje ovog sajta još jedan je pokušaj izgradnje projekta na konceptu "random" interakcije, a Airtime povezuje korisnike na osnovu zajedničkih interesovanja ili prijatelja. Pored toga, možete video chatovati i sa svojim prijateljima, a logovanje na sajt obavlja se preko Facebook naloga.

Radi se o projektu osnivača Napstera i čoveka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je radio i u Facebooku, Šona Parkera, a CNN ga opisuje kao "nalik Skypeu, ali možete gledati YouTube klipove sa nekim".

Takođe, naziva ga i "obučenom" verzijom sajta Chatroulette i postavlja pitanje da li je ovo projektu suđeno da ne zaživi, odnosno zašto bi ljudi želeli da na ovaj način komuniciraju sa nepoznatim osobama.

TechCrunch međutim smatra da će ovaj servis "rehumanizovati internet".

Isprobajte na www.airtime.com i javite na svoje utiske.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Jutjub

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.