AFRIČKI TALAS STIŽE U SRBIJU! Temperature preko 30 stepeni Celzijusa - poznati meteorolog UPOZORAVA građane!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2023, 16:48

AFRIČKI TALAS STIŽE U SRBIJU! Temperature preko 30 stepeni Celzijusa - poznati meteorolog UPOZORAVA građane!

Meteorolog Marko Čubrilo na Fejsbuku je objavio detaljnu vremensku prognozu u kojoj je razrešio misteriju koja muči mnoge - kada će nam konačno stići leto.

Prema Čubrilovim rečima, prvi vreli talas očekuje se sredinom sledeće nedelje, tada će temperature dostizati i 32 stepena Celzijusa u plusu.

- Od nedelje se očekuje jačanje anticiklona uz stabilizaciju i otopljenje tako da će već sredinom nedelje maksimumi biti od +22 do +29 stepeni Celzijusa, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dok bi u drugom delu nedelje trebali biti od +24 do +32 stepena Celzijusa i to bi bio prvi jači topao talas ovog leta. Trenutno deluje da neće duže potrajati i već oko 25.06. se simuliura osveženje uz pljuskove, dok cluster ECMWF-a zatim do kraja juna simulira svežije vreme bez visokih temperatura - napisao je Čubrilo.

On je dodao i kakvo nas vreme očekuje sutra.

- Sutra tokom dana naoblačenje uz kišu i pljuskove uglavnom nad južnim, središnjim i istočnim predelima. Od nedelje sledi stabilizacija, otopljenje i prvi talas visokih temperatura ovog leta, ali deluje da već oko 25.06. sledi osveženje uz nove pljuskove - naglasio je meteorolog.

Kako ističe, danas će biti malo do umereno oblačno i uglavnom suvo. Samo ponegde biće uz redak pljusak, vetar slab do umeren južni. Od četvrtka će na vreme kod nas uticati Sredozemni ciklon čiji će se centar preko Jonskog premeštati ka Egejskom moru. Ovakva putanja ciklona je dista udaljena od našeg regiona i sistem će jače uticati na vreme nad južnim, jugoistočnim i delom središnjim predelima regiona.

Sutra tokom dana naoblačenje koje će predelima uz Jadran, a zatim južnim,jugoistočnim, i središnjim, a do kraja dana ponegde i severnim delovima regiona doneti povremenu kišu i grmljavinske pljuskove - naveo je meteorolog.

Dakle, posle još jedne kišne epizode koja će znatno izraženija biti nad jugoistočnim delovima regiona sledi stabilizacija i prvi pravi, topao, talas ovog leta.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RHMZ NAJAVIO PLJUSKOVE NAREDNA 4 DANA Od nedelje preokret, meteorolog Čubrilo otkrio kada stiže talas letnjih vrućina

Izvor: Blic, 14.Jun.2023

RHMZ je danas posle podne najavio nove nepogode, pljuskove i grmljavinu na jugu Srbije koji će se do kraja dana proširiti na sve delove Srbije osim Vojvodine, a Marko Čubrilo objavio je detaljnu vremensku prognozu u kojoj je otkrio kada će početi prvi letnji toplotni talas.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.