Интерактивни перформанс „Нови Сад: Митско уточиште“, од 14. до 16. јула испред Моста Дуга

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jul.2023, 07:49

Интерактивни перформанс „Нови Сад: Митско уточиште“, од 14. до 16. јула испред Моста Дуга

Интерактивни перформанс „Нови Сад: Митско уточиште“ прати причу о писцу који се враћа у свој родни град након година живота проведених у иностранству. Фото: PrtSc/Facebook.com/events Након што стигне у Нови Сад, схвата да се превише ствари променило. Перформанс је осмишљен тако да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << прати причу писца и његово виђење промењеног Новог Сада.
Тако ће се посетиоци кроз имерзивну и мултимедијалну шетњу јавним просторима у граду, сусрести са прошлошћу, садашњошћу и имагинарним причама о мултикултуралном и стално променљивом граду који је прерастао сам себе у последњих сто година. У склопу перформанса биће постављена инсталација, ауторке Данице Бићанић на Тргу Републике која у фокус ставља тему присуства односно одсуства зеленила у централним зонама Новог Сада.
Како би публика искусила овај перформанс биће неопходно да се пријаве путем линка и инсталирају званичну апликацију, која ће бити доступна на Google Play и App Store продавницама. Осим тога, биће потребно да понесу сопствене слушалице, док ће им интернет бити обезбеђен на лицу места.
На развоју перформанса радио је главни уметнички тим који се састоји од 6 уметника из три града – Новог Сада, Скопља и Тиране. Аутори перформанса: редитељ Атила Антал, просторни дизајн Вишња Жугић, драматург Ивана Нелковска, сниматељ Миљан Вулетић, композиторка Клодета Бузи и дизајнер Јохан Коста.
Интерактивни перформанс одржаће се 14. 15 и 16 јула испред Моста Дуга (новосадска страна), код табле Нови Сад. Интерактивна шетња део је пројекта „Public Spaces Re:claimed“ који спаја урбану социологију и уметност како би утицали на развој нових идентитета јавних простора у савременим градовима. Пројекат користи имерзивне мултимедијалне шетње као уметничку интервенцију и бави се изазовом обликовања и разумевања јавних простора, као и наше слободе да одлучимо у каквом граду желимо да живимо, посебно у земљама које се суочавају са трајном транзицијом.
„Start Up“ Novosadski noćni bazar, 21. jula na Ribljoj pijaci

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Интерактивни перформанс „Нови Сад: Митско уточиште“, од 14. до 16. јула испред Моста Дуга се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.