Радионце креативног писања за децу од 12 до 14 година у петак и суботу 8. и 9. марта у просторијама ЕУ инфо поинта Нови Сад

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Mar.2024, 08:43

Радионце креативног писања за децу од 12 до 14 година у петак и суботу 8. и 9. марта у просторијама ЕУ инфо поинта Нови Сад

Радионце креативног писања за децу од 12 до 14 година која ће бити одржана у петак и суботу 8. и 9. марта у просторијама ЕУ инфо поинта Нови Сад (булевар Михајла Пупина 17). Фото: Facebook.com/euipnovisad „Оснажи ме мислима“ је радионица креативног писања за младе од 12 до 14 година која ће бити >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одржана у петак и суботу 8. и 9. марта у просторијама ЕУ инфо поинта Нови Сад (булевар Михајла Пупина 17).
Термини за радионице су у петак 8. марта од 17 и суботу 9. марта од 12 часова. Циљ радионица које су део нове серије дечијих радионица ЕУ инфо мреже, је да се уз помоћ књижевног дела, спознају лични страхови, те да се, путем емпатије с главним јунаком сликовнице, дође до начина за решавање сопствених проблема. Писање, као стваралачки чин, представља ослобађање кроз – уметнички израз.
Радионице ће се рализовати тако да деца/тинејџери, након читања сликовнице од стране модеретора, зађу у страхове које имају а који им ометају свакодневицу (те и сан).
Освешћивање страхова и суочавање са њима, до чега ће се, у отвореном разговору доћи, по речима психолога, најбољи је пут за превазилажење истих.
Комплетно ослобађање од страхова реализоваће се кроз стваралачки процес – писање приче. Деци ће, путем шаблона и усменог појашњења истих, бити предочен начин писања књижевне приче.
Свако дете ће, уз надзор ментора, написати причу о сопственим страховима и начинима њиховог превазилажења. Радионице „Оснажи ме мислима“, сем у Новоим Саду, биће организоване у Београду, Нишу, Крагујевцу, Суботици и Пироту, а за више информација пратите друштвене мреже ЕУ у Србији.
Напомена: Број места је ограничен, а пријаве су обавезне на маил info@euinfo.rs.
U Kulturnoj stanici Svilara svečano obeležavanje početka saradnje sa Maticom srpskom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Радионце креативног писања за децу од 12 до 14 година у петак и суботу 8. и 9. марта у просторијама ЕУ инфо поинта Нови Сад се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.