Овонедељна дешавања у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Nov.2023, 07:00

Овонедељна дешавања у Новом Саду

Друга недеља новембра је пуна добре забаве, концерата, представа, наступа и фестивала. Обезбедите карте за омиљене догађаје на време и уживајте. Фото: Градске инфо Ево шта нас очекује ове недеље у Новом Саду:
Први Фестивал рукотворина у Великој Сали КС Барка, 5. новембар Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Facebook.com У недељу, 5. новембра, у просторијама МЗ Слана бара биће одржане две радионице: Oд 10:00 до 12:00 часова: Радионица израде грнчарија од 14:00 до 16:00 часова: Карвинг радионица Напомена: Уколико и ви стварате рукотворине које желите да изложите или присуствујете радионицама, можете се пријавити на следеће телефоне: 021/6413-564 или 062/770-016 или доћи лично у КС Барка.
„Dex Rock Meetup“, 5. новембра у Биг шопинг центру Фото: www.bigcenters.rs 5. новембра, испред „H&M“ продавнице у 17:00 часова вас чека незаборавно дружење и прилика за заједничко фотографисање са Декс Роком, нашим најпознатијим гејмером и јутјубером.
Фестивал „ПРИЈАТЕЉСТВО – ДРУЖБА“ 4. и 5. новембра Фото: промо Другог дана, 5.11. 2023. Културни центар Новог Сада, са почетком у 11 часова биће представљен зборника руско-српске поезије „Пријатељство – дружба“. Песме руских аутора говориће ученици рецитаторске секције ОШ „Ј. Ј. Змај“ из Сремске Каменице.
Уз богат културно-уметнички програм очекују се и многобројни гости – делегација амбасаде Русије, члан Градског Већа Далибор Рожић, епископ бачки, Перо Зубац, Мирјана Хрутка, представници Града и Удружења руско-српског пријатељства Врбас, директор Културног центра Новог Сад и многи други појединци и удружења.
Овим пројектом остављено је још једно сведочанство будућим поколењима у ове две земље, и створена јединствена основа за историјску архивску грађу везану за савремену српску и руску књижевност.
Интрнационални бранч у Стрибору, 5. новембра Фото: Facebook.com/striborbeer У недељу, 5. новембра вас у Стрибору очекује интернационални бранч од 10:00 до 14:30 часова, 1.500 динара по особи, а једеш колико желиш (и можеш), деца до 5 година не плаћају, а од 6-12 година 750 динара.
Нема грешке, свако ће наћи нешто за себе! Савршена недеља постоји!
Инфо и резервације 063/55-11-32
Стрибор се налази у улици Бранка Бајића 9н.
„Жене које причају“, 6. новембар у Герили Фото: Facebook.com/komedija.ns Женски стенд ап трио нам стиже и овог месеца у Нови Сад. Број за резервације 064/2696081.
Фестивал „Pocket Globe“ у СКЦНС Фабрика од 9. до 11. новембра Фото: new.gigstix.com Један од најмлађих музичких жанрова, „world music“, стиче све више поклоника и у Србији.
Сваке године никне неки нови фестивал који даје прилику домаћим музичарима да се представе, а публици да чује и види нека важна имена музике света.
„Pocket Globe“ је кренуо као серија концерата, да би 2022. године прерастао у фестивал. Прошлогодишње издање је показало да је Новом Саду неопходан овакав фестивал, који, нажалост до тада није постојао.
Бројна публика, сјајни концерти и предавања, има ли бољег погонског горива за организаторе да наставе у свом науму – да „world music“ фестивал у Новом Саду буде редовно годишње окупљалиште музичара, публике и стручњака.
Програм фестивала можете пронаћи на сајту организатора.
Представа „Каква ти је жена, такав ти је живот“ Драгана Маринковића Маце, 9. новембра у Позоришту младих Представа „Каква ти је жена, такав ти је живот“ ће вас натерати да размислите добро о себи и о свету који вас окружује, јер ми смо генерације које не желе везу.
Листамо по апликацијама у нади да ћемо пронаћи ону праву особу. Желели бисмо поручити своју сродну душу преко интернета, читамо „Пет начина како да знаш да му се свиђаш“ и „Седам начина како да је освојиш“ мислећи да можемо програмирати особу за везу као пројекат на интернету. Ипак, ми смо ти који не желе везу.
Желимо фасаду везе без труда, држање за руке без гледања у очи, одуговлачење без озбиљног разговора, обећање без стварне посвећености. Желимо и прославити годишњицу без оних 364 дана који воде до ње. Играмо игре без победника и на крају останемо сами. Желимо ту љубав као из филма, али ништа не чинимо.
Да ли волимо да нас воле или волимо да волимо? Колико брак мења однос двоје људи и саму везу? Шта је потребно за складан брак? Одговоре на вечита питања о односу мушкарца и жене, Драган Маринковић Маца доноси на оригиналан и само њему својствен начин.
 „Фенсерај укуса“ на Детелинарској пијаци, 11. новембра Фото: PrtSc/Instagram/fenserajukusa Организатори фестивала „Фенсерај укуса“ вас позивају да им се и у новембру придружите на манифестацији посвећеној најлепшим и најзанимљивијим укусима из Србије где вас очекују још лепши укуси и рукотворине и сјајна атмосфера.
Фенсерај укуса можете посетити од 18:00 до 23:00 часа.
Све измене и информације у вези програма можете пронаћи на Фејсбук страници организатора.
Концерт групе „Ођила“, 11. новембра у Српском народном позоришту Од свог формирања изводи широм света препознатљиву ромску музику, ослањајући се на традицију театра “Ромен” из Москве и музику из легендарних филмова Цигани лете у небо, Моја слатка умиљата звер итд. Медији у Југославији, али и у многим другим државама, често су “Ођилу” представљали као аутентични цигански бенд из Москве, што довољно сведочи о перфекцији чланова групе у извођењу ромске музике.
Новосадски фестивал кобасице и чварака „Новембар Фест“, 11. и 12. новембра у Башти Дома Војске Фото: Промо Фестивал је познат по томе што успешно окупља произвођаче меса и сухомеснатих производа, али и љубитеље традиционалне војвођанске трпезе и квалитетне тамбурашке музике.
Посебна атракција, и ове године, биће такмичење у прављењу кобасица, где ће своја умећа укрстити тимови новосадских квартова, фирми, медија и спортских клубова.
Време трајања фестивала оба дана је од 10 до 16 часова, док су тамбураши уживо од 12 до 16 часова.
Уколико имате екипу, рецепт за победничку кобасицу и расположени сте за такмичење, позивамо да се пријавите за такмичење у недељу, 12. новембра на мејл ivana.damjanovic.cpg@gmail.com, или путем броја телефона 064 235 98 71.
Маркет недељом, 12. новембра у СКЦНС Фабрика
Шта радите у недељу 12. новембра?
Дођите на дружење са креативцима и креативкама да видите шта ново су направили за вас. Место дешавања Маркета недељом је као и увек до сад Скцнс „Фабрика“ од 11:00 до 17:00 часова.
Концерт Yasmin Levy, 12. новембра у Српском народном позоришту Фото: www.snp.org.rs Јасмин Леви, израелска дива, наступиће у Новом Саду 12. новембра, на својој балканској турнеји. Певачица са сетом у гласу и израженим емоцијама дочекаће Новосађане у Српском народном позоришту. Након што је летос одржала концерт у Београду, Леви ће суграђанима отпевати неке од својих највећих хитова попут “Una noche mas”, “La alegria”, “Firuze”… Она је препознатљива по специфичном стилу певања на ладино језику, познатијем као и јеврејско-шпанском.
Премијерни самостални наступ Небојше Грујића , „Дођош“, 12. новембра у Герили Фото: Facebook.com Небојша је стенд ап комичар и оснивач  је организације Комедија.нс. У Герили сте га могли видети у представама мушко женски односи, приче из детињства и Војвођанско вече. Небојша је из Лознице, преселио се у Нови Сад пре пар година, како изгледа његов живот, живот „дођоша“ у Новом Саду погледајте у недељу, 12. новембра.
Број за резервације 064/2696081.
Неша Бриџис, 12. новембра у клубу „Трема“ Фото: new.gigstix.com Представа живот је Мини аутобиографија, помало искарикирана. Бави се обичним људима, њиховим карактерима,особинама у којима се многи проналазе. Неша ће се из свог угла представити публици ,упоредјивати прошло и садашње време и времена која нам долазе, константно мењајући одразе свих људи које већ познајете, а у животу их нисте срели.
Ово је иначе представа која је изведена више од 800 пута и једна је од најомиљенијих Нешиних представа..За ову се представу увек тражи карта више..Како Неша каже,изводиће је докле год траје живот..
Представа „Живот“ је Мини аутобиографија, помало искарикирана. Бави се обичним људима, њиховим карактерима,особинама у којима се многи проналазе. Неша ће се из свог угла представити публици ,упоредјивати прошло и садашње време и времена која нам долазе, константно мењајући одразе свих људи које већ познајете, а у животу их нисте срели.
Ово је иначе представа која је изведена више од 800 пута и једна је од најомиљенијих Нешиних представа…
За ову се представу увек тражи карта више…
Како Неша каже,изводиће је докле год траје живот…
Представа почиње од 21:00 час
Уживајте!
Da li znate koji novosadski časopis je i najstariji književni časopis u svetu? (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Овонедељна дешавања у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.