Овонедељна дешавања у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Okt.2023, 07:01

Овонедељна дешавања у Новом Саду

Друга недеља октобра је пуна добре забаве, концерата, представа, наступа и фестивала. Обезбедите карте за омиљене догађаје на време и уживајте. Фото: Градске инфо Ево шта нас очекује ове недеље у Новом Саду:
Наступ Срђана Слијепчевића и Небојше Грујића, 9. октобра у Герили Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Facebook.com/komedija.ns На жалост једног од њих двојице, поред сцене коју деле већ неко време, делили су исти животни простор…
Колико је то трајало, како се ко од њих двојице провео, као и доста других тема, можете чути у стендап шоу “Цимери”. – Ко пере судове?
– Ко иде у продавницу?
– Ко зарадјује?
Звучи познато?
Једина разлика је што се овај “цимерски” живот није десио планирано, већ тешком муком, једног од горе поменутих.
Више информација добијате уживо, са бине у понедељак, 9. октобра од 20:30 часова.
Резервације на телефон: 064/26 96 081.
Свечана премијера филма „Хероји Халијарда“ 11. октобра у Арени Фото: Arena Cineplex Свечана премијера новог домаћег филма Радоша Бајића „Хероји Халијарда“, уз присуство дела глумачке и ауторске екипе, заказана је за среду, 11. октобар од 20.00 часова у биоскопу Arena Cineplex.
Ратна драма инспирисана истинитим догађајима стиже на велико платно биоскопа Arena Cineplex уз црвени тепих и свечану атмосферу.
У главним улогама: Жарко Лаушевић, Петар Божовић, Нела Михаиловић, Никола Ракочевић, Радован Вујовић, Стевен Њиллиам Мооре, Чубрило Чупић, Нина Нешковић…
Улазнице су у продаји на благајнама биоскопа Arena Cineplex.
Филмски фестивал “Ухвати са мном овај дан/Ухвати филм” од 11. до 15. октобра у Културном Центру Нови Сад Филмски фестивал “Ухвати са мном овај дан/Ухвати филм” је међународног карактера и обухвата пројекције филмова на тему инвалидности, као и пратеће програме: филмске радионице, трибине/разговоре са ауторима и актерима филмова, семинар за новинаре и студенте журналистике, изложбе, перформансе и слично. Конкурсом за филмове који се расписује сваког пролећа, афирмише се оригиналан приступ инвалидитету, потенцијали особа са инвалидитетом, филмско стваралаштво о особама са инвалидитетом и саме особе са инвалидитетом. Филмски програм у неколико дана представља филмове како из Србије и региона тако и са готово свих континената. Након филмова, традиционално се одржавају разговори са ауторима и актерима. Битан део фестивала представља и Филмски караван који обухвата: најавна гостовања, промоцију фестивала и постпродукцију. Слоган феста је “Филмови који мењају перспективу”.
Суперхероји здравља су у нашем граду до 12. октобра Фото: Facebook.com/BigNoviSad Тржни центар „БИГ“ вас позива на Интерактивну и едукативну Изложбу за децу – СУПЕРХЕРОЈИ ЗДРАВЉА.
Изложба ће бити отворена до 12. октобра, радним данима од 14:00-20:00 часова, викендом од 12:00-20:00 часова, пружајући деци прилику да науче све о здравом начину живота, правилној исхрани и одржавању здравља на забаван и едукативан начин.
Свако дете ће имати прилику да стекне следећа знања током ове изложбе: О макронутријентима (угљени хидрати, протеини, масти) и микронутријентима (витамини и минерали) Шта значи енергетски биланс и колико је важна калорија Значај хидратације за здравље Да ли су шећер и брза храна здрава опција Шта су адитиви и како читати етикету производа Након сваке поменуте фазе, деца ће се напунити енергијом користећи плазма куглице унутар великих јабука (које представљају информације које су научили) и трансформисаће се у праве суперхероје здраве хране. На крају, користиће ову енергију да разбију на комаде лошег суперхероја – шећер.
Напомена: Садржај је бесплатан и намењен деци узраста од 5 до 14 година.
Наступ Радомира Раше Несторовића у кафеу „The End“ 12. октобра Фото: new.gigstix.com/stand-up У четвртак, 12. октобра, за своју верну новосадску публику Радомир Раша Несторовић извешће свој специјал под називом „Без притиска!“ у кафеу „The End“ са почетком у 20:00 часова.
Најављује: Вук Вујачић
Међународни видео фестивал Видеомедеја у Културној станици Свилара од 12. до 14. октобра Видеомедеја је интернационални уметнички фестивал нових медија основан у Новом Саду, 1996. године. Фестивал се састоји од такмичарског програма и различитих пратећих програма који се у зависности од тренутне продукције и концепције, дешавају на различитим локацијама у Новом Саду. У оквиру програма фестивал је фокусиран на уметничке пројекте који комбинују слику и звук, напредну комуникацију, објекте, у симбиотичком или авангардном стилу – од видео радова, документарних и кратких филмских форми, дигиталних анимација, медијских инсталација и интервенција у простору до интерактивних и роботизованих објеката, УРЛ пројеката, „open source“ апликација, живих аудио-визуелних наступа, електронске музике и напредних технологија у уметничкој пракси. Пратећи програми се реализују у форми пројекција, инсталација, ВЈ и музичко-визуелних наступа, перформанса, презентација, трибина и ТВ емисија емитованих на локалним и националним ТВ станицама. Сваке године у ревијалном делу програма публика може да види и најновију продукцију домаћих аутора у селекцији „Made in Serbia“, али и најновије, најбоље, дипломске кратке филмове студената са престижних светских филмских академија и факултета у селекцији „Лунартис“.
Цео програм фестивала можете пронаћи на сајту организатора.
„Serbian fashion week“ од 13. до 17. октобра Фото: PrtSc/Instagram/serbiafashionweek „Serbian Fashion Week“ је пета највећа недеља моде у Европи и највећа недеља моде у Југоисточној Европи према броју посетилаца, квалитету продукције и квалитету и обиму програма. Свако издање фестивала посети близу 30.000 посетилаца којима се представи око 70 модних дизајнера. „Serbian Fashion Week“ одржава се два пута годишње, у трајању од 7 дана, уз учешће познатих светских и домаћих модних дизајнера и примењених уметника. Састављен је из неколико сегмената: интернационална мода, домаћа мода, едукативне конференције, семинари, радионице и панел дискусије. Саставни део фестивала су и изложбене поставке познатих иностраних и домаћих уметника из области примењене уметности, архитектуре, ентеријера, екстеријера, нових облика мултимедијалне уметности, музички концерти и ретроспектива дешавања, уз доделу награда иностраним и домаћим учесницима.
Детаље догађаја можете пронаћи на сајту организатора.
Југословенка на Спенсу, 13. октобра Фото: new.gigstix.com Прошло је скоро пола године од последње Југословенка журке у Новом Саду у затвореном простору и ред би био да се то обележи највећом Југословенком у НС до сада!
Место журке је Западни хол СПЕНСА а на журку улазимо на улаз број 9, популарно „улаз код Медисона“ и почиње од 21:00 сат.
Ово је жур свих великих југословенских бендова, урбаних музичких покрета, један пресек сцене некад и сад на овим просторима. Спремите грло за певање и ноге за плесање, а на репертоару ће бити Дино Дворник, ЕКВ, Хаустор, Денис и Денис, Идоли, Беби Дол, Партибрејкерс, Прљаво Казалиште, Оливер Мандић, Ђаволи, Бајага… а биће ту и нових снага попут Ниплпипл, Буч Кесиди, СевдахБејби, МВП, Ири ФМ, З++, Артан Лили…
За ДЈ пултом Душко Милојевић а.к.а. Дулекс, човек који је био резидент најбољих београдских алтернативних клубова као што су Академија, Поветарац, Бен Акиба, Пази Школа, Штрафта, Поп Кварт, Шлеп… и човек који већ пуних 10 година у Божидарцу у оквиру Врачар Рокс серијала организује концерте најбољих регионалних бендова.
Резервације столова су на телефон 0653332881, а резервација је могућа тек уз најмање 4 купљене карте.
Октобарска музичка магија у Хали 2 Новосадског сајма, 14. октобра Фото: Уступљена фотографија/Илустрајица Два узбудљива музичка догађаја зачиниће октобар у новосадској Хали 2. Мими Мерцедес прва ће ступити на сцену 14. октобра, док ће наступ Ђорђа Миљеновића бити одржан 20. октобра.
Она репује одважно о проблемима који муче младе, има милионске прегледе и осваја непосредношћу – Мими Мерцедес, неукротива енергија београдске реп сцене, долази у Халу 2 у Нови Сади и очараће све присутне.
Милена Јанковић, познатија као Мими Мерцедез, је контроверзна реперка из Београда која је своју прву песму снимила 2011. године, али озбиљније почиње да се бави репом тек 2015. када објављује свој први ЕП и почиње да наступа.
Иако су мишљења о Миминој музици и ставовима које кроз њу износи крајње опречна, оно око чега су сагласни сви који су имали прилике да присуствују било ком њеном јавном појављивању је да су неукротива енергија и специфично непосредан однос са публиком неоспорно њен заштитни знак.
Њен аутентичан начин обраде тема које окупирају данашњу омладину, иако нецензурисан и сурово директан, успева да пронађе пут до шире публике и то је оно што Мими Мерцедез чини јединственом музичком појавом на овим просторима.
Исто вече, уз њу, наступиће и Милиција, Там, Бејби Моторола и Тхеа те ће сјајан провод бити загарантован уз даме.
Недељу дана после… Седам дана касније, 20. октобра, на истој позорници, Ђорђе Миљеновић, познат као Скај Виклер, ће својом енергичном изведбом и иновативним музичким експериментима, публику сигурно оставити без даха. Његов концерт ће бити један од врхунских догађаја у октобру.
Фенсерај укуса, 14. октобра на Детелинарској пијаци Фото: Facebook.com Организатори фестивала „Фенсерај укуса“ вас позивају да им се и у овој години придружите на манифестацији посвећеној најлепшим и најзанимљивијим укусима из Србије где вас очекују још лепши укуси, рукотворине и сјајна атмосфера.
Фенсерај укуса можете посетити од 18:00 до 23:00 часа.
Све измене и информације у вези са програмом можете пронаћи на Фејсбук страници организатора.
Тринаести по реду фестивал хране 14. октобра у Раковцу Фото:Ilustracija/Ustupljena fotografija/nsuzivo.rs Тринаести по реду фестивал хране, одржаће се у Раковцу у суботу 14. октобра са почетком у 13.00 часова. Организатор фестивала је Удружење жена “Горска Ружа Раковац”, а пријатељи фестивала су Општина Беочин и Покрајински секретеријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство.
Концерт „Monsters of rock“, 14. октобра на СПЕНС-у Фото: new.gigstix.com Свим љубитељима тврдог звука, дисторзије и енергије коју рокенрол носи, биће одушевљени овим наступом. Четири бенда, четири фантастична наступа, четири свирке за памћење у једном дану, у суботу, 14. октобра од 20:00 часова у Западном холу Спенса.
Уживајте уз нумере бендова:
BLACK SABBATH (Ratna Prassad)
IRON MAIDEN (Rainmaker)
PANTERA (Panterchuggah)
GUNS ‘N’ ROSES (Jailbreak)
Карте за концерт можете купити на свим продајним местима „Gigstix-a“ као и онлајн.
Фестивал „Чарде и банде“ 14. и 15. октобра, Сунчани кеј – преко пута Дома Војске Фестивал „Чарде и банде“ је догађај на отвореном који промовише тамбурашку музику и рибљу чорбу. На обали Дунава окупљају се најбоље чарде из земље и окружења те за посетиоце припремају укусна јела од рибе. Цео догађај употпуњен је музиком тамбурашких банди, а његов почетак означава поворка тамбураша са Трга слободе до Сунчаног кеја.
Програм фестивала можете пронаћи на сајту организатора.
Уживајте!
Putujmo po Srbiji: Napravite izlet od Novog Sada do Sombora

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Овонедељна дешавања у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.