Словенија: Смањен ниво узбуне у Нуклеарној електрани Кршко, опао ниво Саве

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 07:49

Словенија: Смањен ниво узбуне у Нуклеарној електрани Кршко, опао ниво Саве

Управа Нуклеарне електране Кршко (НЕК), једине нуклеарке у Словенији, смањила је данас око поднева ниво узбуне, након што је водостај Саве почео да опада. Фото: Wikimediacommons/Katja143 „На ову одлуку је утицало побољшање услова“, објавила је Управа за нуклеарну безбедност земље на свом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сајту, пренела је агенција СТА.
НЕК је у петак у 18:30 увече када је Сава била у порасту, прогласила „ванредну ситуацију“ иако безбедност нуклеарке ни у једном тренутку није била угрожена. Тада су извршене хитне припреме за раст водостаја и могуц́не ризичне последице.
У међувремену је водостај Саве почео да опада испод нивоа који покреће протоколе за проглашење ванредне ситуације, саопштила је Управа за нуклеарну безбедност.
С обзиром да више нема ванредне опасности, распуштена је и радна група за праћење ситуације у НЕК и само једно лице у управи биће задужено да надаље прати ситуацију, објаснио је Томаж Немец, члан управе.
Припремајући се за потенцијално висок водостај Саве, управа НЕК се припремила за негативан утицај Саве на опрему нуклеарке и њени рад, али нуклеарно постројење у Кршком је све време редовно производило електричну енергију.
Zanimljiva istorija sa Pecom: Zbog čega je Hruščov prodao rusku crkvenu zemlju u Palestini za trule pomorandže

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Словенија: Смањен ниво узбуне у Нуклеарној електрани Кршко, опао ниво Саве се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.