Овонедељна дешавања у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Jul.2023, 11:23

Овонедељна дешавања у Новом Саду

Друга недеља јула је пуна добре забаве, концерата, базара…Обезбедите карте за омиљене догађаје на време  и уживајте. Фото: Градске инфо Ево шта нас очекује у Новом Саду ове недеље.
„Маркет недељом“ 9. јула у СКЦНС Фабрика Фото: PrtSc/Facebook.com У јулу месецу Новосађани могу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << посетити „Маркет недељом“ на старом месту са драгим и веселим креативкама и креативцима. Маркет ће се одржати у недељу, 9. јула од 16:00 часова у СКЦНС Фабрика.
И овог пута природна козметика, грнчарија, гардероба, накит, кутак за децу.
Улаз за посетиоце је слободан.
На маркету су добродошли и кућни љубимци.
Базар антиквитета у недељу, 9. јула у СКЦНС Фабрици Фото: PrtSc/Facebook.com Базар антиквитета одржава се у недељу, 9. јула од 10 до 16 часова, у СКЦНС Фабрици.
Посетиоци ће бити у прилици да се упознају с понудом слика, сатова, старих предмета, монографија, књига, као и осталих предмета и објеката који су заокупили пажњу колекционара и љубитеља антиквитета.
За излагаче се учешће наплаћује 500 динара по штанду.
Они који желе да излажу треба да се пријаве на мејл jovangvero@yahoo.com.
“Хуманитарни понедељак” на Штранду, 10. јул Фото: Градске инфо Хуманитарни понедељак“ биће намењен Мича Жаклини. Тог дана, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.
Жаклина болује од карцинома, дугогодишњи је онколошки пацијент и због тога није у могућности да ради. Због тешке материјалне ситуације у којој се налази обратила се за помоћ. Средства која ће се прикупљати намењена су за терапију у склопу лечења болести.
Дани Николе Тесле у Новом Саду од 8. до 30. јула у Градској библиотеци у Новом Саду и Покрајински Завод за заштиту природе Фото: Pixabay/Branimir Lambaša Од 2014. године Удружење војвођанских учитеља обележава Дане Николе Тесле њему у част. Организују се ликовно-литерарни школски конкурси за ученике из Србије и дијаспоре, радионице, изложбе и предавања за грађанство у сарадњи са Градском библиотеком у Новом Саду. Изложба радова постављена је у Покрајинском Заводу за заштиту природе.
Програм фестивала можете пронаћи на сајту организатора.
Позориште и школа балета у Биг тржном центру, 15. и 16. јула
У Биг тржном центру од 17:00 до 20:00, најмлађи посетиоци тржног центра ће имати прилику да уче и играју балет са правим балетским играчима, а и да погледају балетску позоришну представу “Повратак у Недођију”.
Придружи се екипи и откријте свој таленат кроз игру, плес и креативност!
15. и 16. јула у Биг тржном центру вас очекује много занимљивих дешавања: Школа балета са балетским играчима. Балетска позоришна представа “Повратак у Недођију” Левитирајући Петар Пан са којим ћете моћи да се сликате Фејс пејнтинг- радионица за децу Дођите и уживајте у магичном свету позоришта и балета, стварајте предивне успомене и проведите незаборавне тренутке.
Концерт Звонка Богдана на крову Променаде, 15. јула Концерт Звонка Богдана на крову новосадске Променаде права је посластица за љубитеље
добре, старе и непролазне песме. Овај ђентлмен и достојанствени уметник освојио је срца љубитеља добре песме свих генерација. Његове песме, носе мирис равнице, прошлих времена и дана, а говоре о љубавима које не пролазе, коњима који слободно јуре, Дунаву и боемском животу у биртијама Баната, Бачке и Срема.
Квалитет Богданових ауторских песама најбоље показује чињеница да их данас многи
доживљавају као изворне народне песме – „Еј салаши на северу Бачке“, „Говори се да ме
вараш“, „Већ одавно спремам свог мркова“, „Не могу се тачно сетит лета“, „Прошле су
многе љубави“, „Живот тече у лаганом ритму“… и наравно „Не вреди плакати“.
Звонко ће на концерту на променади певати и класике тамбурашке музике као што су „У том Сомбору“, Када падне први снег“, „На те мислим“, „Осам тамбураша с’ Петроварадина“, „Сеоска сам лола“, као и најновије хитове „Ко те има тај те нема“ и „А ти се нећеш вратити“.
Карте можете купити на свим продајним местима „Gigstix-a“ као и онлајн.
Журка на катамарану, 15. јула старт на Салашу Татић Фото: Промо Уколико сте за сјајну журку на отвореном док пловите реком, „AFTERFIVE“ након прве успешне журке организује другу журку на катамарану.
Журка стартује 15. јула у 15:00 часова поподне и трајаће до 21:00 час увече, а организатори најављују да ће се можда и продужити.
Број људи је ограничен, а уколико желите да обезбедите своју карту на време за више информација контактирајте @afterfiveofc путем Инстаграма.
„Novi Sad Ultra Challenger“, Плато испред СПЕНС-а 15. и 16. јула Све је почело у Новом Саду 2019. године када је у Србији по први пут икада одржан „FIBA 3×3“ турнир из серије „Challenger“ турнира. Нови Сад је, међутим, много пре тога препознат као светска баскет престоница, будући да су највећи таленти овог спорта већ увелико одскакали из својих квартова, градова и земље у интернационалне висине. Заједно са њима растао је и овај спорт, који сваке године шири своје трибине за нову публику жељну спектакла и адреналина. Турнир у Нови Сад доводи најбоље рангиране играче и тимове „FIBA 3×3“ листе из целог света. Укупно 16 екипа бори се за вредне награде и учешће на престижном „Masters“ турниру који се сваке године одржава у другој земљи.
Програм можете пронаћи на сајту организатора.
Уживајте!
Преузмите андроид апликацију.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.