Где у Новом Саду можете пробати добру питу испод сача?

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jun.2023, 15:00

Где у Новом Саду можете пробати добру питу испод сача?

Пита испод сача је једно од омиљених јела у Новом Саду и све је већи број продајних објеката који спремају овај специјалитет. Фото: PrtSc/Facebook/Pite ispod sača Пита је јело прављено од лиснатог теста које може бити пуњено слатким или сланим састојцима, попут сира, меса, зеља, шампињона, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тиквица и воћа попут јабуке и вишње. Порекло пите сматра се да води из Азије, а први писани рецепт из Месопотамије. У нашем крају порекло пите сви везују за Турке, јер на на простору Балкана пракса конзумирања овог јела дошла је управо са Турцима. Данас је то једно од најчешће спреманих јела, врло брзо и једноставно, а припрема није захтевна. Поред различитих састојака и рецепата, једино спорно за пите је оно како се зову пите са месом и сиром, да ли је бурек, или сирница, као и да ли су пите само слатке пите?
Како год звали ову врста мотаног теста, у Новом Саду постоји доста места који су се специјализовали за ову врсту хране, посебно када је реч о печењу пите испод сача.
Погледајте где све можете пронаћи пите испод сача у Новом Саду:
1. Пите испод сача под називом „Пите испод сача“ Место са укусним питама на свима добро познатој адреси Темеринска 14 под називом „Пите испод сача“ дуги низ година уназад доноси добре укусе традиционалних пита. У својој понуди имају све врсте пита, од слатких до сланих, посних и мрсних.
Поред својих сталних муштерија „Пите испод сача“ је велики број Новосађана привукла занимљивим активностима попут квиза под називом Ко пита и не скита где је победника частила са килограм пите, али и честим одзивима хуманитарним акцијама.
Фото: PrtSc/Facebook/Pite ispod sača 2. Пите испод сача „Код Цонета“ Пите испод сача „Код Цонета“ веома су популарне код житеља из центра града који су бар једном завршили овде док су пазарили свеже воће и поврће на Рибљој пијаци. Локал који имају у склопу пијаце веома је популаран поготово у раним јутарњим часовима, када је место у коме се доручкују најсласнији оброци.
Велики избор пита, квалитет и брза услуга су оно по чему су се ове пите задобиле муштерије.
Од недавно поред локала на Тргу Републике, у склопу Рибљој пијаци, пите испод сача „Код Цонета“ могу се пазарити и на још једној адреси, Алмашка 1.
Фото: PrtSc/Facebook/Pite ispod sača kod Coneta 3. Пите испод сача „Код Цвелета“ Пите испод сача „Код Цвелета“ су веома укусне и повољне пите прављене по старој рецептури. У понуди налази се велики избор сланих и слатких пита, од различитих врста меса па до посног програма. Овај домаћински амбијент пронаћи ћете на две локације у граду, на адреси Новосадски пут 157 и у Петроварадину, на адреси Прерадовићева 92.
Место је познато и по свом хуманом карактеру, које често организује акције бесплатног бурека за одређену групацију људи.
Фото: PrtSc/Facebook/Pite ispod saca „Kod Cveleta“ 021 4. Бурек испод сача „Колиба“ Једно од најпопуларнијих места за питу испод сача је место Бурек испод сача „Колиба“, поготово када је реч у њиховој радионици пита у Стражиловској улици на броју 14. Препуна студената са оближњих факултета, али и редовних посетилаца Колиба је постала место које слови за једно од најбољих, када је реч о брзој храни. Поред великог избора пита, бурек, али пите испод сача под називом „Колиба“ можете пронаћи на још једној адреси, а то је Веселина Маслеше 32.
Фото: PrtSc/Facebook/Koliba-hrana ispod sača 5. Пите испод сача „Фијакер“ Пите испод сача „Фијакер“ налази се у приградском насељу Каћ на адреси Светосавска 86. Ова радионица пита позната је по великом избору пита, али и по неким занимљивим комбинацијама које нисте јели на другим местима, попут комбинације шунка-сир, као и слатког бурека у комбинацији вишње и чоколаде.
Пите се раде са пуно пажње, а памте се по добром укусу.
Фото: PrtSc/Facebook/Pite ispod sača Fijaker 6. Пите испод сача „Национална Кућа Пет +“ Ресторан „Национална Кућа Пет +“ специјализован је за храну спремљену испод сача. Поред мотаних пита од меса, зеља, сира, односно мрсних и посних пита, у овом ресторану пронаћи ћете такође и месо и рибу печену испод сача, чиме можете заокружити читав ваш оброк.
Овај ресторан налази се на адреси Др Светислава Касапиновића 15.
Фото: PrtSc/Facebook/Nacionalna kuća 5+ Novosađani, kako „čuvate“ terase od golubova?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Где у Новом Саду можете пробати добру питу испод сача? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.