На математичкој олимпијади девојке из Србије освојиле бронзу и похвалу

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Apr.2023, 14:05

На математичкој олимпијади девојке из Србије освојиле бронзу и похвалу

На европској математичкој олимпијади за девојке (ЕГМО), одржаној у Порторожу, такмичарке из Србије освојиле су бронзану медаљу и похвалу. Фото: PrtSc/FaceBook/Požarevačka gimnazija Како је саопштило Друштво математичара Србије, Нина Шушић, која похађа седми >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << разред у ОШ „Вук Караџић“ освојила је 21 поен и бронзану медаљу, а Софија Павлекић, ученица другог разреда гимназије „Михајло Петровић Алас“ освојила је осам поена и похвалу.
Осим поменутих ученица, екипу Србије чиниле су Софија Јовановић, ученица четвртог разреда Пожаревачке гимназије, и Наталија Пантић, ученица другог разреда Математичке гиманзије у Београду. Четворочлана екипа Србије одабрана је на основу низа такмичења у организацији Друштва математичара Србије, а математичка олимпијада за девојка одржава се у Порторожу у Словенији од 13. до 19. априла.
Екипу Србије водили су проф. др Милош Стојаковић са Природно-математичког факултета у Новом Саду, и Даница Зечевић са Математичког факултета у Београду, додаје се у саопштењу.
Teslin ček stigao u Adligat

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На математичкој олимпијади девојке из Србије освојиле бронзу и похвалу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.