Овонедељна дешавања у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Mar.2024, 08:01

Овонедељна дешавања у Новом Саду

Дошли смо скоро до средине месеца марта, и у овој недељи интересантних догађаја има прегршт. Фото: Градске инфо „Маркет недељом“, 10. марта у СКЦНС Фабрици Фото: Facebook.com Пробудите пролеће у себи и представите инспирацију својим креативним делом на Маркету недељом, 10. марта >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у СКЦНС Фабрици од 11:00 до 17:00 часова.
Музичко вече „Елегантно опуштено“ 13. марта у Свечаној сали Нис-а Фото: new.gigstix.com Концепт вечери, није класична стенд ап сатира, но угодан ,префињен начин комуникације са публиком пун хумора о теми љубави, жени, мушкарцу, људима, вечним темама на које има хиљаду питања и хиљаду одговора.
Врло умешно ће се мешати и употпуњавати мудрости ранијег и данашњег доба. Паралелно и дијагонално повезивање времена садашњег са прошлим ће доносити нова сазнања о битним, неважним стварима које значе кроз живот једног човека. Све је то испреплетано избором најлепших љубавних хитова класик-поп музичког жанра, музике из филма, великих хитова светске и домаће музичке сцене.
Постоји могућност активног учешћа публике. Спонтаност је примарна и моменат тренутног надахнућа најважнији сегмент, без очекиваног концепта наступа једног класичног вокалног уметника.
Потпуно неочекивани смерови интерпретација, познатих композиција, у оригиналним аранжманима ће донети битну разлику у односу спрам сличних анплагд састава.
Виолиниста на крову, Адагио, Њебојте се речи љубов ,Беатифул мариа оф мy соул ,Еј мамбо италиано, Вило моја су само неке од нумера у којима ћете уживати, а шта још можете доживети сазнајте 13. Марта од 20:00 часова,
Карте можете купити на свим продајним местима „Gigstix-a“ као и онлајн.
Предавање „Магија римског стакла“ у среду, 13. марта у Музеју Војводине Фото: Facebook.com У среду, 13. марта у 18 часова, као пратећи програм изложбе Стакло, биће одржано предавање Магија римског стаклаПредавачица је мр Тијана Станковић Пештерац, музејска саветница-археолошкиња, једна од аутора ове интердисциплинарне изложбе.
Стакло је фасцинантни производ који је од давнина одушевљавао људе.
Његово откриће везано је старе цивилизације Египта, Сирије и Месопотамије и бронзано доба. Користило се за израду посуда, личног накита или малих луксузних предмета којима се трговало диљем ових области, а и шире. Од њега су се правиле имитације драгог и полудрагог камења.
У римско време стакло је било материјал са великом употребном вредношћу.
Нарочито интензивно производило се и користило након 1. века пре нове ере, када су открића технике дувања и пећи са високом температуром омогућила смањење трошкова производње.
Од тада је постало веома модерно, па су чак и мозаици који су украшавали куће имућних римских грађана прављени од њега.
Подстицај за производњу предмета од овог изузетног материјала стизао је и од стране римских власти, што је условило отварање бројних радионица и у далеким провинцијама римског света.
Бенд „Савршени маргиналци” 14. марта у Фабрици Фото: new.gigstix.com Маргиналце су формирали Зоран Субошић Зоки (гитара), његов брат Младен Субошић Суба (бубањ) и Крешимир Шокец Шоки (бас гитара), а прикључио им се за микрофоном Хрвоје Крмпотић Крмпа, познат из бенда Deafness by Noise.
Не пропустите прилику да будете међу онима који су имали ту привилегију да буду ексклузивно на првом концерту који су Савршени маргиналци одржали у Србији 14. марта у новосадској Фабрици. Early Bird улазнице (100 ком) по цени од 1500 динара можете набавити на свим продајним местима Гигстиxа као и онлајн.
Early Bird  карте можете купити и у Шамрок бару, Мите Ружића 5, Нови Сад.
Редовна цена карата после Early Bird  продаје ће бити 1800 динара, а на дан концерта 2000 динара.
Представа „Каква ти је жена, такав ти је живот“ представа 15. марта у Позоришту младих Фото: new.gigstix.com УПОЗОРЕЊЕ: Изазива болове у стомаку од смеха, велику количину суза радосница, а постоји и могућност губљења гласа од силног смејања!
Представа „Каква ти је жена, такав ти је живот“ ће вас натерати да размислите добро о себи и о свету који вас окружује, јер ми смо генерације која не жели везу.
Листамо по апликацијама у нади да ћемо пронаћи ону праву особу. Желели бисмо поручити своју сродну душу преко интернета, читамо „Пет начина како да знаш да му се свиђаш“ и „Седам начина како да је освојиш“ мислећи да можемо програмирати особу за везу као пројекат на интернету. Ипак, ми смо ти који не желе везу.
Желимо фасаду везе без труда, држање за руке без гледања у очи, одуговлачење без озбиљног разговора, обећање без стварне посвећености. Желимо и прославити годишњицу без оних 364 дана који воде до ње. Играмо игре без победника и на крају останемо сами. Желимо ту љубав као из филма, али ништа не чинимо.
Да ли волимо да нас воле или волимо да волимо? Колико брак мења однос двоје људи и саму везу ? Шта је потребно за складан брак? Одговоре на вечита питања о односу мушкарца и жене, Драган Маринковић Маца доноси на оригиналан и само њему својствен начин.
Концерт бенда „Зостер“ у Хали 2 Новосадског сајма, 16. марта Фото: Хала 2 Мостарски састав Зостер, концертом ће промовисати свој нови албум „Најгори“, у Хали 2 Новосадског сајма 16. марта 2024.
Након успешног албума „Срце узаврело“ група Зостер бави се концертним активностима, а у јануару 2019. године улазе у студио Барака у Мостару и снимају већину албума „Најгори“, те снимају спот у режији Миодрага Цицовића за први сингл „Куда иду сви ти људи“.
Након турнеје по Холандији, Немачкој и Белгији, те доласком пандемије корона вируса бенд напуштају Атила Аксој и Горан Ребац, на њихово место долазе Силвије Нуић и Анес Беглербеговић, а Борјан Милошевић долази као тонац.
Током 2020. године група потписује ексклузивни уговор с Croatia Records за издавање албума „Најгори“, а у марту 2020. излази први сингл „Куда иду сви ти људи“, затим април 2021. сингл „Треба ми кеш“ редатељ Енис Ћишић, мај 2022. „Човјек жели да је птица“ редатељ Никола Галић, јануар 2023. „Човјек звани чињеница“ редатељ Мики Олабари и јун 2023. „Мозак на пашњак“ редатељице Кармен Обрдаљ. У септембру 2023. службено је објављен албум „Најгори“.
Улазнице се могу купити на линку.
Састав „Orthodox Celts“ 16. марта у СКЦНС Фабрици Састав „Orthodox Celts“ наступиће у суботу 16. марта у СКЦНС Фабрици. Они већ годинама уназад концертима обележавају 17. март, Дан светог Патрика, ирски национални празник. Наступом у Фабрици прославиће овај празник са новосадском публиком уз добро познат опус.
Улазнице су у претпродаји по цени од 1.500 динара и могу да се купе онлајн на овом линку као и на продајним местима Гигстикса. На дан концерта цена улазнице износиће 2.000 динара и моћи ће да се купе и на билетарници Фабрике. Врата и билетарница Фабрике отварају се у 20 часова, а концерт ће почети у 21 час.
Марко Пуљиз и специјал „Гарави стомак“ у недељу, 17. марта у Треми Фото: new.gigstix.com Марко Пуљиз, сарајевски стенд-ап комичар, долази у Нови Сад са својим специјалом под називом „Гарави стомак“.
У овом посебно пробраном материјалу за новосадску публику сигурно нећете чути стереотипно наглашен босански акценат као једини ослонац на квалитет материјала.
Иако је већ неколико пута наступао у Новом Саду овај пут се посебно радује новом сусрету јер је за брдовиту главу војвођанска лаганица лековито инспиративна!
Пуљиз је комичар који поносно истиче да долази из једног посебног свијета и микрокултуре сарајевског Алипашиног поља. Захвалан је на сивилу и армираном бетону који је обликовао њега и његов аутентичан угао гледања на живот.
Благодати љубави према социјалној психологији примјетне су на његовим наступима на којима успјешно “скида” и сецира појаве и посебности менталитета свих народа наших земаља. Свима већ позната Маркова љубав према језицима такође даје своје плодове у честим налетима импровизације.
Спремите своје стомаке и лица за недељу, 17.март.
Карте за овај догађај можете купити на свим продајним местима „Gigstix-a“ као и онлајн.
Уживајте!
Kuća prvog srpskog olimpijca u Novom Sadu (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Овонедељна дешавања у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.