Покренута тужба против Нестлеа због забрањене дезинфекције минералних вода

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 13:45

Покренута тужба против Нестлеа због забрањене дезинфекције минералних вода

Удружење за заштиту потрошача Фудвоч (Foodwatch) објавило је данас да покреће тужбу против компанија Нестле вотерс (Nestlé Waters) и групе Соурс алма (Sources Alma) због забрањених третмана дезинфекције које су користили за неколико својих брендова минералних вода. Фото: PrtSc/Facebook/Nestle „Нико, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << чак ни мултинационална компанија као што је Нестле, није изнад закона“, рекла је директорка за информације удружења Фудвоч, Ингрид Крагл, преноси Фигаро.
Организација Фудвоч сматра да су поменуте компаније прекршиле Европску директиву о минералним водама, Кодекс потрошача и Кодекс о јавном здрављу. Крајем јануара је највећи светски произвођач минералне воде Нестле вотерс открио да је користио забрањене третмане за пречишћавање неких брендова минералних вода (Perrier, Vittel, Hépar, Contrex).
„Ово је огромна превара за коју ће Нестле вотерс, група Соурс алма, али и француска држава морати да одговарају“, тврди Фудвоч. Истрага Владе Француске коју су објавили медији је показала да је скоро сваки трећи бренд минералне воде у Француској подвргнут третману пречишћавања који треба да се користи само за воду из славине, пренео је крајем јануара портал Франс 24.
Martin Skorseze primio počasnog Zlatnog medveda Berlinalea za životno delo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Покренута тужба против Нестлеа због забрањене дезинфекције минералних вода се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.