Skrining o Kosovu 22. januara

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2014, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skrining o Kosovu 22. januara

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin potvrdio je da će 22. janura, dan posle zvaničnog početka pregovora sa EU, biti održan sastanak o poglavlju 35, koje obuhvata pitanja u vezi sa normalizacijom odnosa Beograda i Prištine.

Vulin je rekao da će za Brisel i Beograd skrining u pregovaračkom poglavlju 35 biti pomalo nepoznanica, jer to poglavlje u tom obliku, nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << postojalo ni za jednu drugu zemlju kandidata za članstvo u EU.

  Aleksandar Vulin

 

"To je nešto što ćemo učiti u hodu i što ćemo morati zajedno da razrađujemo", rekao je Vulin, koji će predvoditi srpske pregovarače.

 

On je naglasio da je jako značajno što se pregovori o ovom poglavlju vode između Srbije i EU i što ne postoji treća strana, koja bi mogla da blokira napredak pregovora, prenose beogradski mediji.

 

"Naš strah je bio da bi, pošto je Briselski sporazum tripartitan, treća strana mogla donekle da zlupotrebi voljno ili nevoljno naš položaj i svesno usporava naš put ka EU. Na ovaj način mi direktno pregovaramo sa EU i odgovornost je na Uniji i Srbiji", objasnio je Vulin.

 

Poglavlje 35 biće četvrto u kojem je održan skrining, odnosno analitički pregled usklađenosti nacionalnog zakonodavstva sa pravnim tekovinama EU.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Skrining za poglavlje 35 - dan posle međuvladine konferencije

Izvor: Večernje novosti, 19.Jan.2014, 17:48

Samo dan posle svečane međuvladine konferencije u Briselu, kojom Srbija zvanično počinje pregovore s EU, u sredu, 22. januara biće održan sastanak o poglavlju 35 u kojem su, između ostalog, sažeta pitanja vezana za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine. Sastankom o poglavlju 35 u...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.