Zoran Dašić Daša otkrio: Legende po koncertu prosečno zarade 100.000 dinara!

Izvor: Scandal.rs, 07.Feb.2016, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Dašić Daša otkrio: Legende po koncertu prosečno zarade 100.000 dinara!

Zoran Dašić, frontmen grupe Legende, koje su poznate po tome da već 22 godine sviraju isključivo koncerte, tvrdi da se bolje zarađuje na tezgama nego u dvoranama. On je, gostujući u emisiji „Grand magazin“ petkom, čija je tema bila karirani stolnjak vs crveni tepih, otkrio da njegova grupa najviše gostuje po manjim mestima u Srbiji i regionu, gde po nastupu ne mogu da zarade više od 100.000 dinara – zajedno!

Prosečna sala u Srbiji ima 600 mesta. Ako se prodaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << sve karte po 600 dinara, što je vrlo retko, 300.000 je bruto prihod, a kad platite prevoz, ozvučenje, rasvetu, ostane 100.000 koje podeli ceo bend. U kafani može mnogo više da se zaradi, i češće da se nastupa, a koncert ne može da se svira svaki dan”, objasnio je Daša voditeljima Katarini Obradović i Goranu Jovanoviću, dodajući da se stvorila lažna slika u medijima da Legende profitiraju od nastupa po trgovima.

Svirali smo na puno trgova, ali nikad u Beogradu, Nišu, Novom Sadu… Sete nas se samo kad su humanitarni koncerti. Kad je počela frka s poreznicima, mene je zvao inspektor među prvih pet, nisam mogao da verujem. Ti plaćeni nastupi na velikim trgovima su rezervisani ili za ljude koji imaju veze sa strankama, ili za velika imena poput Čole i Cece”, rekao je Dašić, koji je pre nekoliko dana otišao u penziju, ali ne muzičku, već uredničku, s obzirom na to da je godinama radio na RTS.

Napunio sam preko 40 godina staža, pa sam rešio da više ne radim na RTS. Sad ću se više posvetiti Legendama”, najavio je osnivač Legendi, koje će 20. februara održati svoj 55. Koncert u Sava centru.

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.