Život je čudo: Donirala strancu bubreg, a sada čekaju bebu

Izvor: Svet, 15.Feb.2015, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Život je čudo: Donirala strancu bubreg, a sada čekaju bebu

Pre godinu dana Ešli Mekentajer odlučila je da donira bubreg potpunom strancu, a danas je za njega verena i očekuju bebu.
Sve je počelo prošle godine kada je Ešli čula svoju majku i baku kako pričaju o 25-godišnjem Deniju Robinsonu kojem treba bubreg za transplantaciju koju su čule na radiju. Osim što je bolovao od teške bolesti, mladić je dve godine ranije izgubio oca koji je preminuo od tumora na mozgu a za Božić 2011. izgorela mu je kuća. Budući da je imala >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << univerzalnu krvnu grupu 0 odlučila se da mu ona da bubreg. Ubrzo je počelo testiranje radi utvrđivanja je li kompatibilan donor. Denija je upoznala nakon što je saznala da će mu njen bubreg odgovarati.
Čim smo počeli da pričamo, bilo je kao da su se naše porodice poznavale oduvek“, rekla je ona.
Lekar u bolnici u kojoj je izvedena operacija rekao je da su Robinsonu zbog bolesti bubrezi potpuno otkazali kada je imao 23 godine. Na dijalizi je bio dve godine, a da je čekao na bubreg od preminulog donora, trebalo bi mu otprilike tri godine da ga dobije.
Nakon operacije, Robinson i Mekentajer ostali su u kontaktu, a kasnije su započeli vezu. Verili su se na Božić.
Izvor: Usatoday
Foto: PrintScreen

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.