Zimovanje na “krovu Srbije”: Otvorena zimska sezona na Staroj planini

Izvor: Svet, 15.Dec.2014, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimovanje na “krovu Srbije”: Otvorena zimska sezona na Staroj planini

Na Staroj planini svečano je otvorena zimska turistička sezona, za koju u hotelu “Falkenštajner”, sudeći prema ranim rezervacijama, smatraju da će biti za 20 odsto bolja od prošlogodišnje, saopštio je danas taj hotel.
Skijaška sezona na Staroj planini počela je tokom proteklog vikenda tradicionalnim događajem “VIP Ski opening” koji je ove godine bio organizovan od 12. do 14. decembra, uz prisustvo velikog broja medija i brojnih ličnosti iz javnog života.
Ove godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << glavni promoter “krova Srbije” je muzičar, ljubitelj prirode i pobornik zaštite životne sredine Rambo Amadeus.

Jedini smeštajni objekat visoke klase hotel “Falkenštajner Stara planina” već je rasprodat u udarnim terminima, a ove godine posebno je boravak na jednoj od najlepših srpskih planina interesantan turistima iz Bugaske, Rusije i Rumunije.
“Pokušavamo da privučemo strane turiste i to i uspevamo, jer se beleži porast broja stranih turista na Staroj planini za 30 odsto i to pre svega iz Rusije, Bugarske i Rumunije”, rekao je direktor objekta Nikola Marković.
On je dodao da je ove godine organizovana i kompletna sedmodnevna animacija za decu i odrasle i muzički program, čime je zaokružen kompletan program hotela.
Hotel je i ove sezone pripremio specijalne ponude i promotivne cene smeštaja za goste, odnosno svi koji do 1. decembra rezervišu smeštaj uštedeće 15 odsto na cenu smeštaja.
Inače početna cena smeštaja u ovom hotelu tokom zime kreće se od 50 evra, na bazi “all inclusve light” usluge, za one koji žele da sa porodicom provedu praznike na planini kreirani su atraktivni novogodišnji i božićni paketi, a posebno je privlačan promo paket “Save one night”, čija se cena za pet noći kreće od 200 evra po osobi.
Ski centar na Staroj planini raspolaže sa više od 13 kilometara odlično uređenih skijaških staza različitih težina, sa četvorosednom žičarom “Konjarnik” kapaciteta 1.400 skijaša na sat, ski liftom “sidro” kapaciteta 1.200 skijaša na sat, dečjim ski liftom, dok na lokaciji na kojoj se nalazi hotel postoji osmosedna gondola, žičara četvorosed i ski lift.
Sve staze i ski putevi u ovom centru su pokriveni sistemima za veštačko osnežavanje.
Ove sezone cena šestodnevnog ski pasa u špicu sezone biće 5.300 dinara, dok će desetodnevna ski karta koštati 9.910 dinara, navodi se u saopštenju.

Izvor: B92
Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.