
Izvor: Svet plus, 02.Sep.2019, 10:40 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Zimnica za gurmane! Cepkana paprika koju ćete praviti svake godine!
Sezona je počela, neki su već pripremili deo zimnice, a neke tek očekuje kuvanje, pečenje, mlevenje i sve ostale jesenje radosti... Ovo je zimnica za prave gurmane! Cepkana paprika koju ćete praviti svake godine!
Za ovu gurmansku zimnicu je potrebno:
5 kg paprike,
5 kašika alkoholnog sirćeta,
1 kašika morske soli,
1 glavica belog luka,
celerov list,
100 ml ulja.
Priprema: >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
Papriku ispeći, očistiti je i izvaditi seme. Zatim je iscepkati i staviti na rešetku da se cedi najmanje sat vremena.
U šerpu sipati ulje, pa kad se ugreje, staviti papriku da se prži i dodati so. Pržiti je oko sat vremena, a pred kraj dodati sirće, celer i krupno sečen beli luk.
Pakovati u sterilisane tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima. Tegle staviti u rernu na 90 stepeni 90 minuta. Tu ih ostaviti do sutradan da se ohlade, pa ih složiti u police sa ostalom zimnicom.
Ukusne ćufte u sosu: Ovakve niste probali
Izvor: B92, 02.Sep.2019
Za pripremu ovih ćufti ne treba vam mnogo vremena, a skoro sve sastojke već imate u frižideru.