Izvor: Svet plus, 02.Sep.2019, 10:40

Zimnica za gurmane! Cepkana paprika koju ćete praviti svake godine!

Zimnica za gurmane! Cepkana paprika koju ćete praviti svake godine!

Sezona je počela, neki su već pripremili deo zimnice, a neke tek očekuje kuvanje, pečenje, mlevenje i sve ostale jesenje radosti... Ovo je zimnica za prave gurmane! Cepkana paprika koju ćete praviti svake godine!

Za ovu gurmansku zimnicu je potrebno:

5 kg paprike,

5 kašika alkoholnog sirćeta,

1 kašika morske soli,

1 glavica belog luka,

celerov list,

100 ml ulja.


Priprema:  >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<

Papriku ispeći, očistiti je i izvaditi seme. Zatim je iscepkati i staviti na rešetku da se cedi najmanje sat vremena.

U šerpu sipati ulje, pa kad se ugreje, staviti papriku da se prži i dodati so. Pržiti je oko sat vremena, a pred kraj dodati sirće, celer i krupno sečen beli luk.

Pakovati u sterilisane tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima. Tegle staviti u rernu na 90 stepeni 90 minuta. Tu ih ostaviti do sutradan da se ohlade, pa ih složiti u police sa ostalom zimnicom.

Nastavak na Svet plus...






 Povezane vesti
Ukusne ćufte u sosu: Ovakve niste probali

Ukusne ćufte u sosu: Ovakve niste probali

Izvor: B92, 02.Sep.2019

Za pripremu ovih ćufti ne treba vam mnogo vremena, a skoro sve sastojke već imate u frižideru.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.