“Ženidba na čardaku”: Tamburaško-dramska izvedba Novosadskog Novog Teatra i orkestra Romansa

Izvor: Svet, 13.Dec.2014, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Ženidba na čardaku”: Tamburaško-dramska izvedba Novosadskog Novog Teatra i orkestra Romansa

U petak, 12. decembra, u pozorišnoj dvorani Gimnazije ,,Laza Kostić” u Novom Sadu, premijerno je prikazana tamburaška komedija “Ženidba na čardaku”.
Pozorišna dvorana Gimnazije bila je popunjena do poslednjeg sedišta, a Novosadski Novi Teatar (NNT) i tamburaški orkestar Romansa prisutnima su priredili veče za pamćenje.
“Nismo sumnjali u uspeh predstave. Nestrpljivo smo čekali premijeru i publiku da nam isti i potvrdi. Dobra muzika i dobra komedija >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << ne mogu da škode”, ističe Ljubiša Milišić, mladoženja iz predstave.

Ova tamburaško-dramska izvedba, u režiji Dragana Ostojića, jedinstvena je pozorišna forma koja na sasvim nov i veseo način vodi publiku u neka davna vremena. Uz dobro poznatu ekipu glumaca i dobru tamburašku bandu ona spaja pozorišnu tradiciju, dramsku književnost, muziku, vojvođanski mentalitet, Steriju, neka prošla i sadašnja vremena.
Novosadska publika u reprizi iste može uživati već u nedelju, 14. decembra, sa početkom u 20 časova, u pozorišnoj dvorani Gimnazije “Laza Kostić”, u Novom Sadu.
Predstava je namenjena svim uzrastima. Zainteresovani svoje ulaznice mogu rezervisati na broj telefona +381(0)64 144 66 52, ili ih kupiti na dan prikazivanja na blagajni pozorišne dvorane.
Cena ulaznice iznosi 800 dinara.

Tamburaški orkestar Romansa jedan je od najboljih i najdugotrajnih tamburaških sastava Vojvodine. Većina članova su ujedno članovi Velikog tamburaškog orkestra Radio televizije Vojvodine. Pobednici su svih relevantnih festivala tamburaške i narodne muzike i vlasnici autorskih albuma. Koncertno nastupaju u zemlji i inostranstvu.
U susret činjeninci da je Novosadski Novi Teatar ove jeseni primljen u Zajednicu profesionalnih pozorišta Vojvodine NNT ima želju da svoj rad predstavi najširoj publici. Nakon velikog broja uspešnih dečjih i dramskih premijera ovom predstavom prave veliki iskorak u repertoaru.
Nakon dve novosadske premijere Ženidba na čardaku započeće svoju vojvođansku turneju.
Uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, grada Novog Sada i Gimnazije ,,Laza Kostić“ i u cilju da se osveži i obogati kulturna sadržina Pokrajine, vesela trupa obići će više od 20 pozorišta i kulturnih centara širom Vojvodine.

Autor i foto: Life Content

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.