Željko Samardžić: Novaka čekam u Americi

Izvor: Vesti-online.com, 26.Feb.2015, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Željko Samardžić: Novaka čekam u Americi

Iako je navikao publiku, posebno dame, da ih obraduje koncertom za 8. mart Dan žena, Željko Samardžić (59) ove godine nije ugovorio nastup za ovaj praznik.

- Imao sam nameru da zapevam, ali kad smo hteli da rezervišemo Beogradsku arenu, nije bilo moguće. Naša teniska reprezentacija početkom marta igra meč u Dejvis kupu. Obaveštenje da će se oni ipak nadmetati u Kraljevu, a ne u Beogradu, stiglo je kasno, jer smo već odustali od koncerta. Ništa strašno, družiću se >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa Beograđanima verovatno u oktobru nakon što objavim album, a i taman za moj jubilarni rođendan - kaže Samardžić i ističe da nisu teniseri krivi što nema koncerta.

- Da se ja pitam, oni bi uvek trebalo da imaju prednost. Veoma sam ponosan na te mlade, divne ljude, koji su naši najbolji ambasadori u svetu. Posebno bih izdvojio Novaka Đokovića. U životu nisam upoznao vaspitanije dete od Noleta. Sjajan igrač i mlad čovek! Baš kao i njegova Jelena. Ponosan sam što sam imao čast da ga lično upoznam i zapevam na zabavi uoči njegove svadbe na Svetom Stefanu. Jedino nisam imao sa kim da podelim sreću i radost, jer sam morao da ćutim, takav je dogovor bio. Nisam pričao ni ženi, ni deci, a sve je bilo fantastično kod Đokovića! Ako Bog da, srešćemo se uskoro u Americi. Jer, krajem marta i početkom aprila on ima turnire u Indijan Velsu i Majamiju, a ja ću tad imati gostovanja na tom kontinentu.

Nedavno je objavljen spot za pesmu "Budući moj" vaše najmlađe ćerke Minje sa njenog albuma prvenca. Hoće li tata i ćerka snimiti duet?

- O duetu nismo razmišljali. Ne želim da je forsiram, jer već u startu ima taj pečat - dete Željka Samardžića, tatina ćerka. A to pričaju oni koji je nisu ni čuli. Bolje bi im bilo da prvo poslušaju kako i šta peva, pa daju ocene i klasifikacije. Sa Minjom sve ide prilično tiho, jer je ona umetnička duša. Sve ovo radi iz ljubavi prema muzici, zbog sebe, svog zadovoljstva, a ne da bi bila poznata i popularna. Ne zanimaju je gostovanja u medijima, tezge. Snimiće sve pesme i na engleskom, zato što tako želi. Inače, ona je odličan student fotografije, završava fakultet i uskoro namerava da upiše i muzičku produkciju.

Koliko ste joj pomogli oko odabira pesama i snimanja albuma?

- Minja je čedo Marine Tucaković, uz nju je odrasla. Bila je srednjoškolka kad je Marina bila kod nas na moru u Dobroti. Posle ručka je Minja uzela gitaru, zasvirala i zapevala na engleskom. Marina je odlepila i rekla: "Daj da poguramo ovo dete! Odlična je, talentovana". Nisam pristao, jer Minju ne možeš da nagovoriš na nešto ako ona sama to neće. Ipak, Marina je uspela da je ubaci u mašinu i prijavi za Beoviziju. E, to ne mogu da prežalim što sam dozvolio. Minja pre toga nikada nigde nije pevala, bila je uplašena, gurnuta u vrtlog, bez samopouzdanja. Sada je mnogo zrelija, i sama je poželela da uradi nešto.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Željko Samardžić: Novaka čekam u Americi

Izvor: 011vodič.com, 26.Feb.2015

Iako je navikao publiku, posebno dame, da ih obraduje koncertom za 8. mart Dan žena, Željko Samardžić (59) ove godine nije ugovorio nastup za ovaj praznik. - Imao sam nameru da zapevam, ali kad smo hteli da rezervišemo Beogradsku arenu, nije bilo moguće. Naša teniska reprezentacija početkom marta...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.