Zbog ovoga smo svi želeli da budemo policajci: Vešta zaseda za džeparoškinju

Izvor: Svet, 26.Sep.2014, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog ovoga smo svi želeli da budemo policajci: Vešta zaseda za džeparoškinju

Pripadnici niške policije glumili su pacijente čak 10 dana u čekaonici Očne klinike Kliničkog centra u Nišu ne bi li na kraju, 24. septembra, na delu uhvatili jednu Bugarku u krađi novčanika.
Policija je imala pet prijava za krađe novčanika u čekaonici KC pa su odlučili da naprave zasedu i uhvate lopova.
Svakodnevno, 10 dana za redom, inspektori prerušeni u pacijente sedeli su u čekaonici, da bi im se na kraju trud isplatio.
Bugarsku državljanku uspeli su da uhvate >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << u momentu kada je iz torbe jedne starije žene, koja je bila u pratnji teško pokrentog supruga, izvadila novčanik sa novcem i dokumentacijom.
“Džeparoškinja je neprimetno uspela da priđe ženi dok je stajala, otvori njenu torbu, zavuče ruku i izvadi novčanik, ali su se u tom trenutku pred njom stvorili policajci. Kada su se legitimisali, nije znala gde se nalazi”, kaže za naš izvor.
Ni pokradena žena nije mogla odmah da poveruje šta se dogodilo, kao ni da su pacijenti sa kojima je do pre nekoliko trena zajedno čekala na pregled, zapravo operativci policije, jer je zaseda bila dobro uigrana tako da niko od pacijenata nije ništa posumnjao.
Nakon privođenja, Bugarka se branila da je ženi navodno ispao novčanik iz torbe i da ga je ona samo podigla, ali je suočena sa dokazima, ipak priznala krađu.
“Policija proverava da li je Bugarka povezana i sa ostalim slučajevima džeparenja u čekaonici Klinike, što ona u potpunosti negira. U svakom slučaju, bitno je da je ovom akcijom niške policije prekinuta serija džeparoških krađa u KC i da oni koji se odluče na takav korak moraju da znaju da će biti uhvaćeni”, kaže naš sagovornik.
Policija je saopštila da će krivična prijava protiv osumnjičene Bugarke u redovnom postupku biti prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.
Zanimljivo je da su operativci niške policije koji su učestvovali u ovoj akciji, pre mesec dana izveli sličnu akciju na glavnoj Autobuskoj stanici u Nišu. 
Naime, oni su tada dežurali više od dve nedelje svakog dana na peronima niške stanice, glumeći putnike gastarbajtere, kako bi uhvatili – lažnog šofera autobusa i lažnog putnika koji su od više putnika u Srbiji i inostranstvu na prevaru uzeli dosta novca.
Izvor: Blic
Foto: Freedigitalphotos

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.