Završava se 11. Festival Slobodna zona

Izvor: Scandal.rs, 10.Nov.2015, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završava se 11. Festival Slobodna zona

Filmski festival Slobodna zona završava večeras svoje 11. izdanje, koje je održano od 5. novembra paralelno u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Na poslednjoj projekciji u Dvorani kulturnog centra Beograda biće prikazan film “Yallah! Underground” autora Farida Eslama, u koprodukciji Češke, Nemačke, Velike Britanije, Egipta i Kanade.

Ovaj dugometražni dokumentarac prati neke od najuticajnijih i najprogresivnijih muzičara i umetnika arapske andergraund scene. U programu >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << festivala koji su odabrali direktor i selektor Rajko Petrović, selektorka Branka Pavlović i gost-selektor Olja Bećković učestvovalo je 25 angažovanih dokumentarnih i igranih filmova iz celog sveta.

Mnoge projekcije bile su rasprodate, pa se može očekivati da bude premašena prošlogodišnja poseta od 23.000 gledalaca sa kupljenim kartama. Publika je posle svakog filma davala brojčane ocene na anketnim listićima. Na osnovu toga biće utvrđen program već uobičajene turneje Slobodne zone po Srbiji narednih meseci.

Sudeći po poseti, hitovi 11. festivala bili su “Taksi” Džafara Panahija (Iran), “Mustang” Deniz Gamze Erguven (Turska, Francuska), “Dugme od sedefa” Patrisija Guzmana (Čile)…, kao i dokumentarac “Ejmi” reditelja Asifa Kapadije (Velika Britanija, SAD), koji je već u bioskopskoj distribuciji.

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.