Zavisni od mobilnih uređaja: Turisti iz Azije bez telefona i tableta ne kreću na odmor

Izvor: Svet, 16.Avg.2014, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavisni od mobilnih uređaja: Turisti iz Azije bez telefona i tableta ne kreću na odmor

Azijski turisti dominiraju na novoj listi zemalja čiji su stanovnici najviše zavisni od svojih “pametnih” telefona i tableta na godišnjim odmorima.
Tajlanđani, Korejci i Japanci imaju najveći stepen anskioznosti kada treba da se odvoje od svojih uređaja tokom putovanja. Prema rezultatima ankete koju je sprovela vebstranica Hotels.com, blizu 85 odsto Tajlanđana je priznalo kako bi bez svojih uređaja “doživeli nervni slom”.
Cilj ankete je bio da se utvrde digitalne navike >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << ljudi tokom godišnjih odmora i identifikuju države čijim stanovnicima je najteže da ostanu “oflajn” i isključe uređaje tokom odmora.
Koreja je na drugom mestu sa 78 odsto “zavisnika”, a Japan na trećem sa 69 odsto. S druge strane, putnici iz Indije, Argentine i Španije nemaju ništa protiv da putuju bez svojih uređaja. Više od četvrtine Kanađana kazalo je da bi im bio problem diskonektovati se, dok je u SAD-u taj procenat veći i iznosi 35 odsto.
Učesnicima ankete postavljeno je i pitanje da li “ulepšavaju” priču o svom odmoru prijateljima i porodici kada se vrate. Kinezi su na prvom mestu po broju “izmišljenih” ili “ulepšanih” priča s odmora (67 odsto), a iza njih su Nemci (64 odsto), i Korejci (48 odsto).
U anketi je učestvovalo 2.500 osoba iz 28 zemalja sveta.
Izvor: 021
Foto: Freedigitalphotos

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.