Zaslužila si svetlost, mamice moja Bolest je odvela u smrt, ali je Lena svu tugu pretočila u pesmu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 19:26

"Zaslužila si svetlost, mamice moja" Bolest je odvela u smrt, ali je Lena svu tugu pretočila u pesmu

Svaka reč, prožeta je emocijama.

Nada Kovačević, majka poznate džez pevačice Lene Kovačević i supruga dramskog pisca, scenariste, reditelja i akademika Dušana Kovačevića, preminula je, a pevačica se sada, dan pre njene sahrane, obratila svim fanovima.

Naime, Lena se javno oglasila obavestivši javnost o majčinoj smrti, a potom je usledio veliki broj poruka podrške koje joj, kako je sada istakla, mnogo znače u ovim teškim trenucima.

– Hvala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svima od srca na tolikim porukama, iskreno sam zatečena i postiđena, jer bih volela da sam svakom od vas mogla lično da se zahvalim. Svako od nas ovde nosi neku svoju bol, vaše poruke i molitve su me toliko ganule… Ja sam moju mogla da kanališem kroz muziku, pa je tako prošle godina nastala pesma inspirisana maminom situacijom "Ti si moj bol“ – napisala je ona na svom Instagramu.

Inače, Nada Kovačević se, za razliku od slavnog supruga Dušana i naslednice, nije bavila umetnošću, već advokaturom. Važila je za uglednu, cenjenu i uspešnu damu, a mediji su svojevremeno pisali da je upravo ona stub njihove kuće i žena van domašaja javnosti.

O njenoj bolesti sa kojom se duže vreme borila, ali i o tome šta u njenom životu znaci Nada, Lena je govorila ranije:

- Najteži su svakako rastanci sa voljenim ljudima, bolesti i mnogo različitih iskušenja. Ali se trudim da uvek zadržim veru. Ona je ta koja me je držala i vodila kad god mi je bilo teško. Mislim da je prethodni period, pogođen virusom, bio veoma težak svima. Neki su samo malo lakše, a neki teže to podneli. Smatram da se o tome nedovoljno priča - ispričala je Kovačevićeva jednom prilikom.

A post shared by Lena Kovacevic (@lenakovacevic_official)

- Umela si da se raduješ životu u potpunosti, neverovatne životne energije po kojoj si prepoznatljiva, pa tako i poslednjih godina tokom prestrašne bolesti koju si nosila kao svoj Krst. Ti si učila nas kako da se sa bolešću tvojom nosimo. Kao da je sve normalno. A bila je borba... Zaslužila si svetlost mamice - napisala je Lena.

Srbija Danas/ Instagram

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.