Za ovim dijetama svi lude a sa njima ne gubite kilograme

Izvor: Svet plus, 15.Dec.2016, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za ovim dijetama svi lude a sa njima ne gubite kilograme

Postoje neke dijete za koje ste čuli i koje svi hvale, ali ustvari nisu delotvorne i sa njima ne možete skinuti kilograme.

Ceo svet je poludeo za nekim dijetama, ali dokazano je da sa njima ne možete smršati.

Alkalna dijeta - Ova dijeta upozorava ljude da se klone kiselih namirnica kao što su meso, riba, mlečni proizvodi, procesuirana hrana i alkohol. Zagovornici ovog načina ishrane tvrde da kisele namirnice čine da budemo sporiji, uništavaju kosti i slabe imunitet. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << Ideja je da se držimo alkalnih namirnica (voće, povrće i proizvodi od celih zrna žitarica) jer one čine unutrašnjost tela alkalnom. U ovakvoj sredini, sudeći po njima, ćelije raka i masti ne mogu da opstanu. Stručnjaci smatraju da je u pitanju potpuna izmišljotina jer dijeta nije bazirana na naučnim tvrdnjama i dodaju da naše telo naprirodan način reguliše pH nivo krvi.

Vazdušna dijeta - Možda zvuči krajnje sašavo, ali ova dijeta zahteva da prinosimo praznu viljušku ustima i pravimo se da jedemo hranu bogatu kalorijama. Ali to nije sve, ova dijeta promoviše poremećaje u ishranu zahvaljujući drastičnom smanjenju kalorija koje unosimo u organizam, usporava metabolizam i razlaže mišiće. Međutim, najgore od svega, ovakvom dijetom povećavamo otpornost na leptin i na taj način telo ne može da zna kada smo siti kada ponovo počnemo da jedemo „pravu“ hranu.

Vojna dijeta - U okviru ovog načina ishrane pratite dijetu sa veoma ograničenim brojem kalorija koja dozvoljava nasumičan izbor namirnica kao što su hot dogovi i sir tokom tri dana. Potom, naredna četiri dana možete da jedete šta želite. Međutim, ova dijeta nema nikakav medicinski niti naučni kredibiltet.

Glina dijeta - Za njom su poludele brojne holivudske zvezde koje veruju da pijenje vode sa umešanom glinom u nju čisti organizam od toksina i gladi. Sa druge strane, stručnjaci tvrde da je ova dijeta potencijlano opasna jer svkaodnevno konzumiranje gline može da ošteti naša creva i dovede do manjka važnih nutrijenata u organizmu jer ih glina zapravo izvlači iz tela i tako sprečava njihovu apsorpciju. Naše telo je stvoreno tako da samo može da se oslobađa štetnih stvari putem jetre i bubrega, a naš jedini zadatak jeste da se zdravo hranimo i tako ovim organima pružimo nutrijente potrebne da obave svoj posao. A jedna od načina da to postignemo jeste i konzumiranje dovoljne količine vode. Pogledajte koliko vode bi trebalo da pijete na osnovu vaše težine.

Dijeta sa dečijom hranom - Hrana za bebe je u osnovi pire napravljen od voća, povrća ili mesa i zato nema pravog razloga koji bi ukazao na to da jedenjehrane za bebe može da vam pomogne da izgubite kilograme. Pored toga, kada čvrstu hranu pretvorimo u tečnost, telo ne može da registruje sve signale da smo siti. Zbog toga možemo i dalje da osećamo glad iako smo konzumirali poveći broj kalorija.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.